Arriben les primeres xerrades sobre adopció del 2013

Es faran de forma simultània a Lleida i a Barcelona


El proper dimarts 9 d'abril tindrà lloc la xerrada "Els problemes de conducta dels infants en les famílies adoptives", a càrrec d'Esther Grau, psicòloga i codirectora de CRIA, una institució col·laboradora de l'Institut Català de l'Acolliment i l'Adopció (ICAA). Aquesta serà la primera de les tres xerrades que hi ha programades per al 2013 per part del Servei d'atenció postadoptiva que ofereix el Departament de Benestar Social i Família.
 

Per primera vegada, un acte d'aquestes característiques serà retransmès a través de videoconferència fora de Barcelona. Concretament, la xerrada, basada en les manifestacions conductuals dels infants, tindrà lloc al CaixaForum de Barcelona, a les 19:00 hores, on ja hi ha inscrites més de 300 persones, i serà retransmesa en directe a la seu de la Diputació de Lleida (C/ del Carme, 26. Lleida), que ja compta amb més de 50 confirmacions d'assistència.
 
Les persones que hi vulguin assistir poden fer la seva inscripció, totalment gratuïta, al telèfon 973727707 o enviar un correu electrònic a [email protected] indicant nom i cognoms.
 
Èxit de participació en les xerrades de 2012
 
L'ICAA va voler donar l'any 2012 un impuls al Servei d'atenció postadoptiva, dirigit tant a famílies adoptives com a infants adoptats, amb la programació d'un cicle de xerrades i una renovació i actualització del web d'aquest organisme.
 
Les tres xerrades que es van programar, que es troben penjades al web del Departament de Benestar Social i Família, van ser tot un èxit i fins i tot dues d'elles es van repetir per donar resposta a les persones que havien sol·licitat assistir-hi i en van quedar fora per límit d'aforament.
 
La previsió per al 2013 és fer una segona xerrada al mes de juny sobre la comunicació de l'adopció al fill adoptiu, així com la seva identitat adoptiva i la revelació de la història prèvia; i una tercera al mes d'octubre, sobre l'impacte que ha tingut l'adopció a la societat. L'ICAA està valorant la possibilitat d'emetre a través de videoconferència als territoris de Tarragona, Lleida, Girona i Terres de l'Ebre les properes dues conferències.
 
Adopcions a Lleida
 
Durant l'any 2012 un total de 29 infants van ser adoptats per famílies de la demarcació de Lleida. D'aquests, 12 eren infants de Catalunya i 17 van ser adoptats a països estrangers, dels quals 11 provenien de Rússia, i la resta de Mali (2), Xina (2), Etiòpia (1) i Perú (1).
 
L'any 2012 l'ICAA va recollir 54 sol·licituds d'adopció nacional i 35 d'internacional a la demarcació de Lleida.
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article