Els 15.000 aturats de llarga durada ja poden beneficiar-se d'una nova paga

Els experts alerten que aquesta nova ajuda pot deixar sense efectius el Sepe


Fa dos dies que s'admeten les peticions per a formar part del Programa d'Activació per a l'Ocupació que s'estima que beneficiaran a 15.000 aturats. Per a poder accedir a aquesta ajuda has de ser aturat de llarga durada amb familiars a càrrec i sense rendes. El procès consisteix a presentar la sol·licitud al personal del Servei Públic d'Ocupació (Sepe) i en el cas de complir amb les estrictes condicions del programa serà atès per un treballador autonòmic de polítiques actives d'ocupació per firmar un compromís laboral. Aquest compromís obliga a assistir a cursos de formació i a acceptar les ofertes de treball que rebi. Tanmateix, els tècnics d'orientació laboral miraran de millorar les seves possibilitats de trobar feina.

Aquest nou programa que permet la compatibilitat entre el subsidi i un contracte per tal de definir com a objectiu principal entre els aturats signar contractes laborals sense por a perdre recursos econòmics, es tira endavant per part del Govern català a expenses d'un retorn posterior del ministeri com a compensació per la sobrecàrrega del SOC.Per complir amb aquest nou pla, la Generalitat acaba de renovar el contracte de 110 orientadors laborals de reforç fins a finals d'any, el secretari d'Ocupació de la Generalitat, Joan Aregio, va indicar que esperen que el Ministeri d'ocupació concreti en la pròxima conferència sectorial amb les autonomies "el compromís de compensar" el sobreesforç que haurà d'assumir el personal del SOC.

A més, aquest programa s'ha engegat sense contemplar les advertències d'experts com ara Sara de la Rica, investigadora de la Fundació d'Estudis Aplicats (Fedea) que alerten que el Sepe no té prou capacitat per abordar adequadament polítiques d'orientació i seguiment d'aturats com les que planteja el Programa d'Activació per a l'Ocupació a causa de la seva escassa infraestructura i a la falta de personal. I grups d'acció social com ara UGT reivindiquen que no és suficient. Malgrat considerar-ho una bona mesura, el secretari general de la UGT, CándidoMéndez, demana a l'Executiu "un pas més" per atendre les necessitats de 2,8 milions d'aturats de llarga durada a qui no beneficiarà la nova paga.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article