La Confederació reclama un model econòmic "més social i solidari"

En un comunicat en el marc de les eleccions del 27 de setembre, reivindica el paper del Tercer Sector Social com agent econòmic, social i polític


La Confederació, l'organització empresarial que representa les entitats socials no lucratives de Catalunya, ha emplaçat els responsables polítics, i la societat en general, a construir un país "on les polítiques socials configurin l’eix vertebrador de tota activitat política, social i econòmica".

Davant de la propera cita electoral el 27 de setembre, la patronal del Tercer Sector Social demana al futur govern "una aposta clara per avançar decididament cap a un model econòmic més social, solidari i transformador, al servei de les persones i de l’interès col·lectiu".

En un comunicat al seu web, la Confederació exigeix la "defensa de l'Estat del Benestar i d'uns serveis públics de qualitat" i el reconeixement del Tercer Sector Social com a agent econòmic i social "clau" en el desenvolupament de polítiques i en la gestió compartida de serveis de titularitat pública.

Joan Segarra, President de La Confederació, apunta que “sigui quin sigui l’escenari polític resultant, aquestes eleccions són sens dubte decisives pel futur del nostre país"; i assegura que el tercer sector social, "com a sector econòmic amb alt valor afegit", té un paper clau en la seva configuració.

En aquesta línia, també recorda que Catalunya "té una clara oportunitat de repensar les polítiques públiques, vinculant-les a models econòmics més socials i sostenibles" per ajudar a revertir la situacions de desigualtat i pobresa.

Llei Catalana de Contractes del Sector Públic

L'organització reclama l'impuls d'una Llei Catalana de Contractes del Sector Públic que "vetlli per la qualitat dels serveis i incorpori les oportunitats que ofereixen les Directives Europees de Contractació a l'hora de prioritzar les qüestions de qualitat, de continuïtat i d’accessibilitat en la selecció dels contractistes".

Així mateix, demana a les administracions públiques catalanes "el compliment del Codi de Bones Pràctiques en la Contractació Pública de Serveis d’Atenció a les Persones", que van impulsar  l’Oficina de Supervisió i Avaluació de la Contractació Pública de la Generalitat de Catalunya, patronals, sindicats, col·legis professionals i Tercer Sector Social.

D'altra banda, exigeix acabar amb "el tracte discriminatori del Tercer Sector Social en els procediments de contractació pública a causa del tractament de l’IVA" i "respectar i acomplir els terminis legals de pagament als proveïdors dels serveis socials i d'atenció a les persones".

Pel que fa a les relacions laborals, l'organització insta el govern a fomentar un marc propi, que "contribueixi a una ocupació de qualitat i a l'excel·lència dels serveis". A més, demana a la Generalitat que es comprometi a "dotar d’estabilitat el finançament dels serveis públics que, a hores d’ara, encara es paguen via subvenció".

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article