Descolonitzant la ment palestina

Haidar Eid

Descolonitzant la ment palestina

Editorial: Manifest Llibres

Traducció: Manifest Llibres

Pàgines: 90

Gènere: Assaig

ISBN: 9788419719720

Compra'l

“Estic dret sobre les ruïnes d’una casa a la ciutat de Gaza, observant l’horitzó”. Aquestes són les paraules inicials d’aquest llibre, finalitzat amb notes de veu mentre Gaza, on viu l’autor, és aniquilada.

Descolonitzant la ment palestina no tracta del darrer atac israelià sobre Gaza. És una crítica aguda als Acords d’Oslo, als territoris creats per l’imperialisme en nom de la solució dels dos Estats. També és un text, d’urgència, sobre la folklorització de la lluita i l’emancipació palestines, que han esdevingut una conducta habitual per part de les organitzacions històriques que lluiten per l’alliberament de Palestina.

Haidar Eid es basa en l’obra d’Edward Said, a qui els palestins aprecien per la seva crítica implacable de la seva situació, per fer una crida per un canvi de consciència. Albira, des de les ruïnes de Gaza, un nou període d’amenaça sense precedents sobre la cultura, la identitat i el futur del poble palestí.

(Aquest llibre és una iniciativa solidària de Manifest Llibres per ajudar a la causa palestina gràcies a l’editorial india LeftWord. Tots els beneficis de la compra dels exemplars serà destinada a Prou Complicitat.)

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article