Creen un centre d'atenció específica i allotjament per a dones sense llar a Barcelona

ASSÍS oferirà deu places d'habitatge en unes instal·lacions que es comencen a construir aquest setembre


L’entitat ASSÍS engega aquest setembre la construcció del que serà un centre d’atenció específica i allotjament per a dones sense llar. Les instal·lacions, que es construiran al districte de Sarrià-Sant Gervasi de Barcelona, oferiran deu places d’habitatge.

Dins la Llar Rosario Endrinal, els allotjaments es trobaran distribuïts en quatre plantes. El centre també posarà al servei de les dones allotjades espais comuns on es desenvoluparan activitats i tallers grupals. Es preveu que el nou centre obri les seves portes al setembre de 2020.

La construcció de l’edifici ha estat possible, d’una banda, al finançament de la fundació privada Fundació Casa Família Sant Josep Oriol, i d’una altra, a l’Ajuntament de Barcelona, que cedeix a 50 anys el terreny on s’edificarà. L’empresa CPM, Construction & Building Services es farà càrrec de la seva construcció amb la direcció d’obres de CPVA Arquitectes. Per equipar i dotar de recursos el nou edifici, ASSÍS està impulsant diferents campanyes i accions.

D’aquesta manera, es dotarà a les dones en situació de carrer i víctimes de violència dels recursos necessaris per tal d’apoderar-les en el seu procés de recuperació. Segons la responsable del programa Dones Amb Llar i Centre Obert de l’entitat, l’Elena Sala, la intenció és “acompanyar a les dones en situació de sense llar durant el seu procés de construir una nova vida autònoma des d’una perspectiva de sumar juntes”.

“Mitjançant una intervenció individual i especialitzada, amb un itinerari personalitzat, es treballaran diferents eixos i es regularà la intensitat de la intervenció en funció de cada cas”, ha explicat Sala. Amb aquest nou edifici, l’entitat s’ha proposat crear un espai segur, des del qual abordar les necessitats bàsiques i psicosocials de les dones ateses, “posant en rellevància la complexitat i la urgència de donar resposta a la realitat del sensellarisme femení”.

L’entitat vol oferir així una resposta adequada a les necessitats de les 117 dones que, segons la XAPSLL, viuen als carrers de Barcelona. Elles, que representen el 12% de les persones que dormen al carrers de la ciutat, són les que pateixen una situació de major vulnerabilitat, pateixen violència i invisibilitat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article