L’AECC de Barcelona apropa la ciència a la societat amb un esdeveniment al carrer

Aquest dimarts se celebra el Dia Mundial de la Recerca en Càncer


Actualment es preveu que a l’any 2030 hi hagi un nou cas de càncer cada 1,8 minuts a Espanya, i una defunció per aquesta malaltia cada 3,8 minuts. Per això, per frenar aquestes xifres i arribar a l’objectiu l’Associació Espanyola Contra el Càncer de Barcelona (AECC) d’una taxa de supervivència del 70% per a l’any 2030 - actualment és del 53% -, cal seguir potenciant i reforçant la recerca oncològica.

Amb la finalitat d’apropar la recerca i la ciència a la societat conscienciant alhora sobre la seva importància, l’AECC organitza un acte de divulgació científica als carrers de la ciutat, el dimecres 25 de setembre.

Activitats d’extracció d’ADN

Els voluntaris dels tallers de Ciència per a tots duran a terme activitats d’extracció d’ADN, i a tots els participants se’ls hi farà entrega d’unes calcomanies de record i agraïment per la seva participació i se’ls animarà a compartir la imatge a les xarxes socials amb el hasthtag #tatuatelaciencia.

L’Hospital Clínic, de Barcelona serà l’escenari dels tallers al matí de 10 a 13h, mentre que a la tarda, de 17 a 19 h, l’esdeveniment es traslladarà a la Plaça de Comas, de Barcelona.

“Una societat amb més cultura científica comprendrà millor les dificultats a les que s’enfronten diàriament els investigadors i podran comprendre millor el treball tan imprescindible que realitzen”, asseguren a l’AECC. A més, també consideren  que aquesta activitat també “generarà més vocacions i podrà donar suport en preses de decisions tècniques i polítiques més apropiades”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article