La comunitat educativa de Girona surt al carrer per evitar que es tanquin línies de P3

Tres columnes provinents de centres diferents s'han manifestat fins a la seu de la Generalitat on s'han agrupat

La comunitat educativa de tres escoles de Girona ha sortit, aquest diumenge, als carrers per evitar que el Departament d'Educació tanqui línies de P3 dels centres de la ciutat. Desenes de pares, alumnes i professors, agrupats en l'entitat ‘Tots som escola pública’ s'han manifestat en tres columnes diferents, que han confluït a la seu de la Generalitat.

Una ha sortit de l'Escola Montfalgars, una altra de la Balandrau i la tercera, i més nombrosa, de l'Escola Marta Mata. De fet, aquest centre encara està amenaçat de ser un dels que el Departament tregui una de les línies de P3.

Laura de Batlle, presidenta de l'AMPA de l'Escola Marta Mata, demana fer un “front comú” per intentar fer una baixada de ràtios mantenint les línies. Puntual a les onze del matí han sortit les tres columnes. La de l'Escola Marta Mata, la més nombrosa, es feia notar amb una banda de percussió llatina. Això sí, totes tres amb la pancarta ‘Tots som escola pública‘ al capdavant, per deixar clar que no volen que se suprimeixin línies de P3.

“No ho volem per a nosaltres ni per a ningú. Per això és tan important anar tots fent un front comú“, de Batlle. I és que aquest centre encara ha de rebre resposta per part del Departament d'Educació, en relació a la seva demanda de no suprimir una de les línies de P3 que tenen. “Encara no tenim cap comunicació oficial i estem pendents, perquè estem en una situació d'incertes“, assenyala de Batlle, que recorda que les altres dues escoles inicialment afectades,
Balandrau i Montfalgars saben que sí mantindran.

Per a la presidenta de l'AMPA ara és un “bon moment” per reclamar una reducció de les ràtios a les escoles públiques. “Tots els pares volem el millor per als nostres fills, que surtin de l'escola formats i en les millors condicions”, assenyala.

No afavorir la concertada

Una de les demandes més explícites ha estat evitar l'afavoriment de la concertada “en detriment de l'escola pública”. En aquest sentit, el membre de ‘Tots som escola pública’, Xavier Villareal ha lamentat que cada any s'acaben omplint places de concertada amb alumnes que prefereixen anar a la pública.

D'aquesta manera, critica Villareal, “les concertades, que no tenen tanta demanda, acaben arribant al mínim d'alumnes per demanar el concert”. En aquest sentit, el membre de l'entitat lamenta que el Govern “aprofiti” la baixa natalitat dels darrers anys per reduir línies de P3 en centres públics.

Assemblea “important”

Aquest dilluns al vespre es farà una nova assemblea de l'entitat ‘Tots som escola pública’ on s'espera que hi assisteixin bona part de la comunitat educativa de Girona i fins i tot d'altres comarques. De Batlle es mostra satisfeta ja que de moment han rebut el suport de prop d'una vintena d'escoles que s'han afegit a l'entitat. “Ens cal anar tots junts en això”, ha conclòs.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article