320 persones sense llar passen pel centre obert d’Arrels durant el confinament

S’activa un nou equip de carrer que ja ha atès 140 persones


320 persones sense llar han passat pel centre obert d'Arrels durant el confinament. La majoria ha utilitzat el servei de dutxes i el rober. A més, l'equip de carrer ha visitat més de 230 persones que viuen al ras i que no s'han pogut confinar enlloc. Arrels ha garantit, a més, l'allotjament estable a més de 200 persones. 

Durant les últimes setmanes, l'entitat ha creat un nou equip de carrer de caràcter assistencial que està funcionant gràcies a unes 60 persones voluntàries. L'objectiu és saber l'estat de salut de es persones, orientar-los sobre els recursos que hi ha i facilitar alimentació i roba. Han arribat a 140 persones que dormen als barris de Sagrada Família, la Nova Esquerra de l'Eixample, el Gòtic, el Raval i Sants.

També s'ha posat en marxa un servei d'orientació telefònica que, en poc més de 15 dies, ha atès un centenar de trucades. El 59% de les trucades són de veïns preocupats perquè una persona dorm al carrer i el 35% les han fet persones afectades per alguna situació de sensellarisme. El servei informa sobre els recursos que existeixen a Barcelona i també orienta entitats i ajuntaments d'altres municipis.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article