Educació contractarà 8.258 nous professionals per al proper curs escolar

El sistema educatiu incorporarà 5.417 docents, 1.265 personal d’atenció educativa, 1.239 monitors i 337 administratius


El Departament d'Educació contractarà 8.258 nous professionals per al curs que ve, segons ha anunciat el conseller Josep Bargalló aquest dimarts. D'aquests, 1.276 són els que estaven previstos al pressupost del 2020 i 6.982 corresponen a l'ampliació extraordinària per la crisi de la Covid-19. En total, suposa una inversió de 456 milions més sobre el pressupost del 2020, que ja incrementava la despesa en el sistema educatiu.

Més al detall, 6.682 d'aquests contractes seran personal d'atenció educativa a l'aula: 5.417 docents i 1.265 personal d'atenció educativa. A més, es contractaran 1.239 monitors i 337 professionals d'administració i serveis. Les contractacions previstes en el pressupost d'aquest any es consolidaran per a propers cursos, així com d'altres corresponents a plans d'entorn. Els nous contractes seran de setembre a agost del 2021 i la majoria, a temps complet.

“Per primera vegada el pressupost del Departament no minva. Per primera vegada la resposta del Govern serà donar més possibilitats pressupostàries al Departament per fer unes actuacions d’emergència, contundents per fer front a aquesta crisi que serà econòmica, que és social i que podria ser educativa i hem d’actuar perquè no sigui així”, ha explicat el conseller d’Educació, Josep Bargalló.

La contractació d’aquests prop de 8.000 professionals ha de permetre, segons el conseller, baixar les ràtios, “que estaven sobredimensionades”, segons ha reconegut Bargalló. Així mateix, ha explicat que el repartiment dels docents es faran segons les necessitats dels centres.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article