‘#PetitesSolucions’, la campanya d’Unicef per aconseguir vacunes per als infants més vulnerables

14 milions d'infants no tenen accés a cap vacuna i la seva mort es podria prevenir


L'ONG Unicef ha presentat la seva nova campanya, ‘#PetitesSolucions’, que pretén conscienciar la població sobre la importància de la vacunació infantil en països en desenvolupament, recaptant fons per vacunar els infants més vulnerables. 

L'entitat ha constatat que fa anys que hi ha un estancament en una cobertura de vacunació del 85% dels infants, dades que impedeixen la immunitat de grup, i que l’any 2019 fins a 14 milions d’infants no van poder vacunar-se de diferents malalties. Javier Martos, director executiu d'Unicef Espanya, ha assenyalat la importància d'aquesta campanya en el context de pandèmia mundial. “La sobrecàrrega que han patit tots els sistemes de salut del món a causa de la pandèmia del coronavirus ha portat a la interrupció dels serveis essencials, entre ells els de la vacunació”, ha dit.

Països com la República Centreafricana, Somàlia, Txad, Guinea, Papua Nova Guinea o Sudan del Sud no arriben al 50% d'infants vacunats de la diftèria, el tètanus i la tos ferina, el que impedeix una immunitat de grup.

Lucia Galán Bertrand, pediatra i membre del Consell Assessor d'Unicef Espanya, ha insistit en aquest missatge: “Els protegim i ens protegim tothom”.

El cantat espanyol David Bisbal també ha volgut enviar un missatge de suport a l'entitat com a ambaixador de la campanya. Al seu parer, aquesta campanya és vital perquè Unicef segueixi salvant milions de vides d'infants a tot el món. A Catalunya també hi participen l'actriu Clara Segura i l'actor Carlos Cuevas.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article