Més de 300 persones es concentren a Girona per denunciar la mort d’un jove migrat sol que es va suïcidar fa una setmana

La plataforma Girona Acull assenyala la DGAIA com a “responsable” i el Govern afirma que el va acompanyar en tot moment


Més de 300 persones s'han concentrat aquest dilluns al vespre davant de la Delegació del Govern a Girona per denunciar la mort de Hamza Iouazgui, un jove migrat sol que es va suïcidar la setmana passada. La protesta, convocada per la plataforma Girona Acull, creu que la Direcció General de la Infància i l'Adolescència (DGAIA) és “responsable” de la mort de Hamza perquè “aboca joves al carrer” i això els fa “perdre l'esperança”.

La mort de Hamza Iouazgui ha despertat la lluita de molts joves migrants per aconseguir inserir-se en la societat i en el món laboral. El dilluns de la setmana passada, el jove marroquí es va suïcidar.

La protesta s'ha iniciat amb una foto del jove amb rams de flors que commemoraven la seva mort i els participants de la concentració han anat col·locant diverses espelmes al seu voltant. Altres joves migrants han portat pancartes que deien “Hamza, no t'oblidarem mai” i “DGAIA responsables”.

La concentració ha començat amb la intervenció de diversos dels seus companys que han recordat que el jove havia fet diversos cursos de formació i la seva voluntat era poder accedir al món laboral. Tot i així, han lamentat que no hi hagués cap oportunitat per als joves migrants, tot i la multitud de cursos que fessin. El problema, segons han denunciat els joves, és la falta del permís laboral que els aboca a una sèrie “d'entrevistes d'immigrants” que no els porta a cap contracte, ni cap tipus d'estabilitat.

Per la seva banda, des del Departament de Treball, fers Socials i famílies afirmen que el jove va rebre acompanyament en tot moment i va participar en diversos programes per a joves migrats. Per això neguen cap responsabilitat i lamenten la mort del jove. En l'acte, alguns dels seus companys li han dedicat unes paraules. Des del departament han recordat que el jove va ingressar en un centre d'acollida quan va arribar a Catalunya i i després va anar a un pis d'emancipació fins als 18 anys.

Així mateix, el Govern ha assegurat que el va ajudar a “tramitar el permís de residència” i també una ajuda per a persones sensellar joves. Per això, des del departament neguen haver abandonat el jove i lamenten la seva mort.

Corresponsabilitat del tercer sector

El portaveu de l'Espai Antiracista Girona-Salt, Mostafa Shaimi, ha apuntat a les empreses del tercer sector i gestores de centres d'acollida com a “corresponsables” de la mort del jove marroquí. Shaimi ha lamentat que aquestes empreses apostin per “expulsar” els joves dels seus centres, quan “hi ha una ordre” des del Departament “que no hi hagi expulsions al carrer” de cap jove.

És per això que el portaveu ha demanat “fer un llistat” de tots els joves que hagin estat expulsats de centres d'acollida i residències i “portar-lo a aquesta casa” –en referència a la Delegació de la Generalitat– per tal que tots els joves siguin readmesos. “És l'única manera d'acabar amb l'hemorràgia”, ha conclòs Mostafa Shaimi.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article