Barcelona obre un nou quiosc gestionat per persones amb discapacitat al districte de Sant Martí

Situat al carrer de Guipúscoa 16, es converteix en el cinquè quiosc de la ciutat gestionat per la cooperativa Diverscoop

La cooperativa Diverscoop, integrada exclusivament per 12 persones amb diversitat funcional, ha obert el cinquè quiosc de premsa en desús a la ciutat. Ubicat al carrer Guipúscoa 16, cantonada amb Espronceda, és el primer d’aquests quioscos que reobre al districte de Sant Martí.

Aquesta nova reobertura coincideix amb la celebració del primer aniversari de l’inici de l’activitat al quiosc del districte de Sant Andreu, i respon també a la bona acollida de la iniciativa que els ha situat com a punts de referència veïnal. El passat mes de novembre es va reobrir un de nou al carrer Aribau i, juntament amb els altres tres establiments en actiu que es troben a la Plaça Ramon Albó, a l’Avinguda Paral·lel i al Passeig Colom, la ciutat compta avui amb un total de 5 quioscos gestionats per Diverscoop. La voluntat de la cooperativa és ampliar el nombre de quioscos oberts al llarg d’aquest any.

Joan Ramon Riera, Regidor i President de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, ha celebrat l’obertura del nou quiosc i l’aniversari de la iniciativa: “ara fa tot just un any s’inaugurava el primer quiosc gestionat per Diverscoop, un projecte empresarial que ha comptat amb l’impuls de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat i el seu mentoratge en tot aquest temps” ha declarat. “Aquesta iniciativa permet oferir una ocupació per a les persones amb discapacitat, alhora que esdevé un servei de proximitat en el barri on s’ubiquen. Bona mostra d’aquesta voluntat de servei és el projecte que s’ha posat en marxa amb VinclesBCN per reforçar les relacions socials de les persones grans que viuen soles”, ha puntualitzat.

Amb les noves reobertures la cooperativa planteja nous reptes per fer dels quioscos un espai de difusió de les activitats del territori i un altaveu del món veïnal. Aquest mes s’ha iniciat una prova pilot amb VinclesBCN, un servei que ajuda a combatre la soledat i l’aïllament social de les persones grans a través del reforç de les seves relacions socials mitjançant les noves tecnologies.

La prova pilot s’ha iniciat amb un grup de 40 persones grans que viuen soles, les quals rebran un pressupost de 5 euros setmanals per comprar diaris o revistes del seu interès al quiosc Diverscoop de referència. Amb aquesta iniciativa es vol fomentar les relacions socials de les persones grans, establint, en aquest cas, un vincle amb els quiosquers i quiosqueres, que també faran un seguiment dels usuaris de la prova pilot.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article