Girona analitza l’eficiència energètica en 80 llars vulnerables

L’Ajuntament comprarà neveres, deshumificadors i radiadors elèctrics per reduir-ne la factura de la llum


L'Ajuntament de Girona està analitzant l'eficiència energètica de 80 llars de famílies vulnerables. De moment ja ha acabat l'auditoria en 56 llars i de cara a les properes setmanes es farà a les que falten. 

L'objectiu és buscar la manera de reduir les factures energètiques a partir de consells i la proposta de millores. A més, també es tramiten bons socials energètics, si cal. Les primeres auditories han detectat la necessitat de comprar electrodomèstics per millorar el confort i obtenir també un estalvi energètic. Es tracta de neveres, deshumificadors i radiadors d'oli.

Per subvencionar la compra d'aquest material, l'Ajuntament ha demanat una ajuda a la Diputació de Girona, amb l’ajuda de la qual el consistori ha adquirit  12 neveres, 25 deshumificadors i 25 radiadors. Es tracta de la segona compra que fa l'Ajuntament de Girona per a famílies vulnerables, ja que fa poc va comprar nou radiadors i 16 deshumificadors.

La regidora d'Habitatge i Eficiència Energètica de Girona, Annabel Moya, ha explicat que la caiguda d'ingressos motivada per la crisi generada per la pandèmia ha portat a moltes famílies a patir pobresa energètica a la ciutat. Per això, des de l'Ajuntament treballen per detectar algunes de les situacions que fins ara no tenien previstes.

Una vegada detecten les famílies vulnerables, estudien quin grau d'eficiència energètica té la casa. “Moltes vegades la llar no està en condicions”, ha afirmat la regidora. A aquesta situació cal afegir-hi “els preus abusius de l'energia” que empenyen a les famílies a una situació crítica, ha apuntat Moya. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article