Última sessió plenària del curs del Consell dels Infants de Rubí

L'alcaldessa amb 12 conselleres que representen els infants de la població

  • Els infants es reuneixen cada 4 mesos amb l'alcaldessa
    Els infants es reuneixen cada 4 mesos amb l'alcaldessa
  • Un moment de la darrera sessió del curs
    Un moment de la darrera sessió del curs

El passat dimecres 9 de juny, el Consell dels Infants de Rubí va realitzar la darrera sessió plenària del curs 2009-2010. Amb la presència de l'alcaldessa, Carme Garcia, aquesta trobada va servir per parlar de civisme, seguretat viària, pressupostos municipals, senyalització dels camins escolars i la planificació del pròxim curs.

Després que l'alcaldessa expliqués com és confeccionen els pressupostos municipals degut a l'interès del Consell dels Infants, es va acordar que el pròxim curs es treballaria la participació en aquesta acció de Govern. Un dels altres acords presos va ser el compromís de treballar els valors cívics des del propi consell, sobretot, entorn l'ús dels espais públics, la neteja dels carrers i el manteniment del mobiliari urbà.

Senyalització dels camins escolars i planificació del futur

Actualment el Consell dels Infants està participant en la senyalització dels camins escolars amb el disseny d'un logotip. El Consell va rebre de manera positiva la proposta de l'alcaldessa per incloure, en el disseny, el lema "Jo sóc de Rubí".

L'últim tema que es va tractar va ser la calendarització de les trobades entre el Consell i l'alcaldessa, que es produeixen cada quatre mesos al a sala de Plens de l'Ajuntament. Per la sevabanda, el Consell va informar de la voluntat de participar en la Trobada de la Xarxa de Participació Infantil de la Diputació de Barcelona.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Josep
1.

És curiós això dels consells d'infants. En pro de la participació i l'educació en la democràcia i ha molts pobles que comencen a crear aquests organismes..ara bé: perquè no es treballa igual amb l'adolescència o la joventut? perquè no és fa amb la gent gran?

Potser és que aquests, al ser més grans, poden arribar a tenir un sentit crític més desenvolupat.

Compte..que els consells d'infants no serveixin com una eina més de l'educació submissiva!

  • 0
  • 0

Comenta aquest article