Més de 40 escoles i 20 esplais de Fundesplai pinten murals contra la discriminació racial

La iniciativa s’emmarca dins la campanya #MéspontsMenysmurs


Fundesplai i la Federació Catalana de l'Esplai han organitzat la campanya #MéspontsMenysmurs, una acció artística i col·lectiva contra les intoleràncies, el racisme i la xenofòbia en la que hi participen 40 escoles i 20 esplais.

La proposta s'emmarca en el programa 'NuSOS', la proposta educativa que Fundesplai està desenvolupant durant els cursos 2019-20 i 2020-21. En aquest marc, els participants han pintat murals en contra de la discriminació racial i en favor de la convivència.

La campanya #MéspontsMenysmurs reclama la necessitat d'eliminar els murs físics, com les tanques i murs que blinden fronteres contra les persones migrades, i mentals, com els estereotips, els prejudicis, el racisme i la xenofòbia), i crida a construir ponts com a símbol d'acostament. En aquest sentit, Fundesplai i la Federació Catalana de l'Esplai han proposat que els infants i joves creïn murals als carrers i espais educatius que escenifiquin "la transformació dels murs que separen a les persones en ponts que les uneixin".

Aquesta iniciativa lúdica i educativa pretén que infants i joves valorin positivament la diversitat, rebutgin qualsevol actitud discriminatòria, aprenguin a reconèixer estereotips i prejudicis i participin activament de la lluita contra el racisme i la xenofòbia.

La campanya també serà una acció que s'estendrà a les xarxes socials, ja que durant els propers dies s’hi compartiran les fotografies dels murals i els missatges amb l'etiqueta #MéspontsMenysmurs.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article