Presentació del llibre "Fabricar l'Immigrant"

Un anàlisi crític de la qüestió nacional d'Altres Andalusos


L'associacióAltres Andalusos presentarà avui a les vuit del vespre a la Llibreria 22 de Griona el llibre "Fabricant l'immigrant". Es tracta d'un llibre que es centre entre el període de 1980 i 2007 i que revisa criticament els discursos que han insitit en la necessitat d'un immigrant que no només doni rèdits electorals als partits polítics sinó que a més, la seva existència sigui un instrument per poder construir les diferents Catalunyes que plantegen els partits.

És el resultat de dos anys de treball que ha comptat amb la col·laboració de deu professionals, que s'ha realitzat a través d'entrevistes als principals dirigents polítics i amb una recerca documental que posa de manifest la realitat "immigrant" en el si de la política catalana de la transició i la construcció de la democràcia.

Coordinat per Miguel Fernàndez, el llibre analitza i posa de manifest els encerts i els erros que els partits polítics han dut a terme i siginidica la culminació ideològica d'Altres Andalusos, una de les associacions que més a intervingut en el debat nacional de Catalunya.

La pel quemada es projecte amb protagonistes del periòde migratori dels anys seixanta

La Fundació SER.GI va organitzar divendres passat el cinefòrum amb la pel·lícula La piel quemada de Josep Maria Forn, que reflecteix les vivències d’un manobre de Guadix que marxa a Lloret als anys 60. Després de la projecció es va dur a terme un moderador amb Josep Manuel barbera, de la UB, i amb la participació de diverses persones que van viure aquell procés migratori.

Podeu consultar la programació de Girona Intercultural 2010.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article