Alumnes de nou escoles proposen la seva fórmula per millorar l’encaix del turisme a Barcelona

Els àmbits amb més propostes són els lligats a la regulació dels pisos turístics, la convivència i el respecte a la ciutat o la massificació


Alumnes de nou escoles de la ciutat han participat en el projecte 'Barcelona i el turisme. Demanem la paraula', un programa educatiu que aquest dimecres ha celebrat l’acte de cloenda al Saló de Cent de l’Ajuntament.

Durant l’acte, l’alumnat de 5è,6è de Primària i d’ESO ha donat a conèixer les seves propostes sobre el turisme a la ciutat i els treballs audiovisuals que han fet i que en aquesta edició, la tercera, s’han centrat en els efectes de la crisis que la Covid-19 ha obert al sector turístic i on els més petits han reflexionat sobre la forma en com volen reactivar-lo.

En total, durant el curs 20-21, s’han rebut un total de 45 propostes de les 9 escoles participants on han intervingut fins a 400 alumnes. Els àmbits amb més propostes són els lligats a la regulació dels pisos turístics, la convivència i el respecte a la ciutat o la massificació.

Per exemple, entre les mesures per millorar l’encaix del turisme a la ciutat ara que es reactiva l’activitat després de l’aturada de la pandèmia, proposen que als museus hi hagi dues cues diferenciades, una per turistes i una per la gent de la ciutat que tingui prioritat.

També aposten per promocionar altres llocs d’interès que no estiguin massificats com la Catedral, fer més pisos socials per evitar que els preus dels habitatges d’us turístic facin pujar els preus, garantir que els visitants es desplacin en transport públic o que respectin els drets del veïns a descansar, tenint més en compte els desitjos dels barcelonins.

El regidor de Turisme i Indústries Creatives, Xavier Marcé, ha fet retorn a aquestes propostes. “Us ho compro. Tenim problema de concentració turística al centre de la ciutat i hem de treballar per descentralitzar-lo, portar-los als barris, explicar coses interessants que hi passen”.

Sobre els pisos d’ús turístics, Marcé els ha agraït la reflexió però els ha volgut explicar “que a Barcelona està prohibit obrir-ne de nous i que els que ho intenten fer il·legalment l’Ajuntament els persegueix i els multa”.

El regidor ha coincidit amb els joves “en la necessitat de posar la cultura en primer lloc, els museus, la música en viu, i l’esport i promoure el civisme i la sostenibilitat”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article