Musicoteràpia per fer front als estralls de la Covid-19

L’Orfeó Lleidatà ofereix tallers per millorar l’estat d’ànim a una cinquantena de professionals de l’àmbit sanitari


L'Orfeó Lleidatà oferirà aquest dissabte dos tallers de musicoteràpia adreçats a professionals de l'àmbit sanitari, i també a les seves famílies, que han estat lluitant en primera línia contra la Covid-19 i que ha tingut un desgast “de primer ordre”, ha explicat el director general de la Fundació Orfeó Lleidatà, Xavier Quinquillà.

L'objectiu, ha afegit, és posar en valor l'ús de la música per afavorir el benestar de les persones i concretament d'un col·lectiu que “mereix tot el suport i tot el reconeixement”. S'han ofert 50 places, que ja estan plenes i no descarten organitzar-ne més. L'Orfeó Lleidatà fa així un pas més, després de començar la tardor del 2019 oferint aquests tallers als pacients de les UCI i les seves famílies.

Quinquillà ha reconegut estar “molt content” perquè, després de mesos complicadíssims, celebren poder oferir tallers de musicoteràpia als professionals de l'àmbit sanitari, des de metges o infermeres fins a personal de serveis o de neteja. “A tots aquells que han estat lluitant en primera línia contra la covid-19”, puntualitza.

El gerent Territorial ICS Lleida, Alt Pirineu i Aran i gerent de Gestió de Serveis Sanitaris, Ramon Sentis, també ha coincidit que després de 15 mesos de “molt patiment”, sembla que es torna a la normalitat “tan desitjada”. És per això que volen aprofitar per donar continuïtat a una activitat que ja van iniciar fa un any i mig i que ara centren en els professionals que “venen de fer sacrificis immensos que els han repercutit físicament i psicològica”.

En la mateixa línia, el cap de Servei de Medicina Intensiva, Jesús Caballero, ha reconegut que els professionals han d'atendre als pacients de la millor manera possible però que ells també necessiten la cultura, la música o l'acompanyament familiar, per fer una assistència sanitària d'excel·lència. En aquest sentit, recorda que ja van veure com els tallers ajudaven els pacient a millorar el seu estat d'ànim i a tenir més ganes de viure. Caballero també ha destacat que la música és una eina “molt poderosa” per ajudar els pacients a superar la seva situació però recorda que també “cal cuidar el cuidador”.

Els tallers els impartiran els musicoterapeutes Pau Gimeno i Raquel Peremartí. Gimeno ha explicat que per participar-hi no cal tenir cap experiència musical prèvia. “No és un concert sinó una activitat participativa en què posarem sobre la taula tots els recursos que ens ofereix la música i cadascú escollirà el que li vingui de gust fer; si tocar un instrument o cantar”, explica. Peremartí ha afegit que els tallers seran un bon moment on poder expressar les emocions que els treballadors sanitaris arrosseguen aquests últims mesos i un moment també d'agrair-los la feina que fan.

El tallers es faran a l'Orfeó Lleidatà aquest dissabte, a les 10h i a les 12h. Cadascun durarà entre una hora i una hora i mitja, comptarà amb uns 25 participants (una cinquantena en total). La iniciativa de la Fundació Orfeó Lleidatà compta amb la col·laboració de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida dins el seu programa d'humanització.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article