Capdevila diu que la llei de les persones LGTB és un avenç molt important

80 estats del món consideren il·legal l'homosexualitat


En l'acte institucional de commemoració del Dia Internacional de l'orgull Gai, Lesbià, Transsexual i Bisexual (LGTB), celebrat el passat dilluns 28 de juny, la consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, va afirmar que "Llei dels drets de les persones lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals i per a l’eradicació de l’homofòbia, la lesbofòbia i la transfòbia consolidarà Catalunya com a país capdavanter en la lluita contra l’homofòbia’. En el mateix acte es va fer la presentació de l'informe anual de l'estat de l'homofòbia.

Capdevila va defensar que el govern català està ultimant "una llei pionera a Europa que esdevindrà el millor reforç a les polítiques que el Departament ha vingut desplegant fins el dia d’avui", que consta de 76 accions i la creació del Consell Nacional LGTB on hi participen 38 entitats.

Informa anul sobre l'homofòbia al món

El director executiu de l'Associació Internacional de persones Lesbianes, Gais, Bisexuals i Transsexuals i Intersexuals (ILGA, Sebastian Rocca, va presentar l'informa anual que la organització realitza per conèixer el nivell d'homofòbia arreu del món.

L'informa ha revelat que 80 estats d'arreu del món tenen l'homosexualitat en una situació d'il·legalitat i que, en set d'aquests països, l'homosexualitat és condemnada a pena de mort.  Entre els diferents estats hi ha Aràbia Saudita, Iemen, Iran, Mauritània, Sudan, Nigèria i Somàlia.

L’ILGA denuncia que al segle XXI hi hagi persones que per ser LGTB siguin considerades inferiors a la resta.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article