Nou pla de xoc per acabar amb les llistes d’espera dels centres de desenvolupament infantil i atenció precoç

Drets Socials incrementa gairebé en 200.000 les hores d’atenció dels centres respecte l’any 2020


El Departament de Drets Socials impulsa un pla de xoc que donarà resposta als 1.937 nens i nenes de 0 a 6 anys amb trastorns del desenvolupament que estan pendents d’accedir a un servei d’atenció precoç. En aquest sentit, se sumaran 198.763 hores als centres de desenvolupament infantil i atenció precoç (CDIAP) que permetran eixugar la llista d’espera actual.

Aquesta suma d’hores d’atenció suposa un increment del 16,2% respecte el nombre d’hores totals d’aquests serveis l’any 2020. Així ho ha anunciat la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, que s’ha reunit aquest dimarts amb representants dels centres.

Els CDIAP atenen als infants que necessiten una atenció especialitzada, amb especialistes en fisioteràpia, logopèdia, treball social, psicologia i neuropediatria, entre d'altres. Aquests centres també s’adrecen a les famílies i prioritzen l'atenció als infants de menys de tres anys, amb trastorn del desenvolupament, i als infants amb afectació greu, sense perjudici del caràcter universal dels serveis d'atenció precoç.

La inversió econòmica anual addicional per part del Departament serà de 6,92 milions d’euros. Aquest augment de 198.763 hores es repartirà en base a tres criteris: cobertura poblacional, infants en llista d’espera i freqüència assistencial.

Durant el 2021 els Centres de desenvolupament infantil i atenció precoç van atendre 44.248 infants, amb el pla de xoc que ha presentat el departament el nombre d’infants atesos serà de 46.185.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article