La salut mental puja dalt de l’escenari: arriba a Barcelona l’Altre Festival

L’esdeveniment tindrà lloc al recinte de la Fabra i Coats del 10 al 12 de juny


Les arts escèniques esdevenen el millor teló de fons per parlar sobre salut mental durant l’Altre Festival, que enguany arriba en la seva vuitena edició al recinte de la Fabra i Coats de Barcelona entre el 10 i 12 de juny.

Després d’aquests dos anys pandèmics, s’ha posat de manifest que la salut mental de les persones i les seves afectacions han passat de viure’s des de la intimitat a ser compartides. Ara, i a través de les arts escèniques, l’Altre Festival proposa reflexionar-hi entorn com ens ens sentim. “Aquest any hem volgut transmetre a la societat que ‘Tot anirà...”, sense saber com. Perquè no sempre tot va bé... a vegades va elèctric, mullat, raro, fatal...”, apunten des de l’organització del festival, que inclou propostes de dansa, teatre, música o audiovisuals.

L’espectacle inaugural de l’esdeveniment anirà a càrrec de la compositora japonesa Reiko Yamada i La Trifulga dels Fútils. Una “processó diferent”, que és una coproducció del Festival Mixtur i l'Altre Festival. Tindrà lloc el dia 10 a les 20.30 hores. 

Entre altres activitats, com un marató de ràdios, i diferents espectacles teatrals, dissabte a la tarda, la companyia txeca Kolektiv Nesladim aproparà a través de l’art, i des dels carres de Sant Andreu, els testimonis de persones que han passat per un intent de suïcidi. Altres espectacles del festival també abordaran el suïcidi, comptant amb la veu d’aquells que ho han viscut en primera persona.

La dansa serà l’encarregada d’acomiadar el festival. Temps de dansa és un espectacle en el qual participen set companyies de dansa professionals i aficionades d’arreu del món, entre elles Paula Niehoff, Ambae Company i La Lejana.

L’Altre Festival és la culminació d’un projecte social i cultural nascut fa vint-i-dos anys amb la creació de la companyia estable La Trifulga dels Fútils, vinculada en els seus orígens al Centre de Dia Pi i Molist i que anys més tard va esdevenir una entitat independent i autogestionada. Formen part de la companyia un grup de professionals amb una llarga experiència en l’àmbit de la salut mental, la cultura i les arts escèniques que tenen la voluntat d’explorar altres maneres de veure, viure i conviure amb la salut mental i de reivindicar la diversitat en l’àmbit cultural.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article