La proposició de llei del Tercer Sector supera el debat a la totalitat i continua els tràmits parlamentaris

El text reconeix el paper i l’aportació de les entitats a la societat


La proposició de llei del Tercer Sector Social, proposada pels grups parlamentaris de PSC-Units, ERC, JxCat, CUP, En Comú Podem, Cs i grup mixt —format pel PPC— ha superat el debat de totalitat al ple del Parlament d'aquest dimecres. La llei, que reconeix el paper i l'aportació de les entitats a la societat, té per objectiu establir el règim jurídic pel qual s'han de regir les entitats que integren el tercer sector.

El text preveu la creació d’un cens públic d’entitats del tercer sector i una taula de diàleg entre les entitats i el Govern. També estableix que les entitats podran participar en l’elaboració de polítiques públiques i en la presa de decisions sobre iniciatives que incideixen en l’àmbit social.

A més, la llei exposa que les entitats del Tercer Sector Social podran col·laborar amb les administracions públiques i incorporar-se als òrgans col·legials, als consells sectorials o als grups de treball. Les entitats tindran divuit mesos per adaptar-se a la norma.

Les representants del tercer sector van defensar el passat mes de maig, quan van registrar al Parlament la proposició de llei amb el suport dels grups, que la llei ajuda a definir mesures de foment i finançament que siguin “més estables” i fer que les entitats no hagin de dependre de l’actual model de subvenció.

Donat que cap grup parlamentari va presentar esmenes de retorn al text després del debat a la totalitat al ple—tot i que Vox critica “la ideologia progressista” de la llei i ha avançat que presentarà esmenes “quan sigui el moment de fer-ho”—, la norma continua la tramitació en ponència i comissió.

Des de la Taula del Tercer Sector Social han assegurat a través de les seves xarxes que no entendrien que “la llei no aconseguís suport del parlament per reconèixer la feina de servei públic del tercer sector social”, i han afegit que la llei del Tercer Sector Social “és fruit d’un procés participatiu i de consens de les entitats i volem que sigui una realitat com més aviat millor”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article