Majors de 60, embarassades i grups de risc podran rebre la quarta dosi de la vacuna de la Covid-19 a mitjans d’octubre

Les cites s’obriran el dia 10 perquè aquests col·lectius es vacunin simultàniament contra el coronavirus i la grip


Els majors de 60 anys, les dones embarassades i les persones amb immunosupressió, problemes de salut crònics i altres factors de risc podran rebre la quarta dosi de la vacuna de la Covid-19 a partir de mitjans de mes, simultàniament amb la de la grip.

Aquests col·lectius podran demanar cita a partir del 10 d’octubre a La Meva Salut, a Cita Salut o al centre d’atenció primària (CAP) i començaran a rebre els vaccins a partir del dia 17 aproximadament. També es protegiran les persones que poden transmetre les malalties a persones d’alt risc, com són cuidadores o convivents. A més, es vacunaran els col·lectius essencials, en aquest cas només de la grip. La previsió de Salut és acabar aquesta campanya de vacunació el 30 de novembre.

La setmana passada va començar aquesta doble vacunació entre les persones que viuen en residències, les que hi treballen, els majors de 80 anys i els professionals sanitaris i, en els propers dies, s’obrirà als nous grups.

“El canvi que té la campanya d’aquest any, consensuat a nivell estatal, és que els grups de vacunació de la Covid-19 i de la grip són molt similars”, ha destacat la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas. Salut fa una crida a vacunar-se als col·lectius vulnerables davant d’aquestes malalties i la idea és que l’administració dels vaccins sigui simultània. “Molt millor aprofitar i posar-se les dues vacunes en el mateix moment. Són les mateixes persones que les poden rebre, el temps és l’adequat i sabem que no interfereixen, és a dir, la resposta immunitària és la mateixa”, ha assenyalat Cabezas. De fet, el lema de la campanya és ‘Aquest tardor, protegeix-te el doble’. 

Les persones que viuen en residències de gent gran i d'atenció a la discapacitat són vacunades al mateix centre. Les persones majors de 80 anys que no viuen en residències són avisats pel seu CAP o s'hi han de posar en contacte si no són citats. La resta de grups podran demanar cita a través dels canals habituals a partir del proper dilluns, 10 d'octubre.

Les vacunes de la Covid-19 que s'administren en aquesta campanya de reforç són les adaptades a la variant òmicron, que només es poden utilitzar com a dosi de record. Salut disposa d'uns dos milions de dosis i en rebrà més segons les necessitats.

Pel que fa a les vacunes de la grip, Salut ha adquirit un total d'1.604.800 dosis, 34.800 més que la campanya passada i 154.800 més que la 2020-2021. Salut es marca arribar al 75% de cobertura entre les persones grans i entre els professionals sanitaris i sociosanitaris i al 60% en embarassades i en persones amb condicions de risc. Entre els professionals sanitaris, la cobertura de la vacuna de la grip va ser del 37,5% la temporada passada.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article