SATSE i Salut acorden crear un espai de diàleg per abordar les reivindicacions de les infermeres

La mesura arriba després que el sindicat expressés el seu “malestar” en sentir-se exclòs de les negociacions amb Metges de Catalunya


El sindicat SATSE Catalunya i Salut han arribat a un acord per crear un espai de diàleg per abordar les reclamacions del sector de la infermeria vinculades a aspectes de gestió i organitzatives.

La mesura arriba després de la trobada que ambdues parts van mantenir dimecres i on els responsables sindicals van traslladar al departament el seu “profund malestar per la configuració d’espais de diàleg amb l’exclusió del col·lectiu infermer”. Entre les demandes d’aquests professionals destaquen garantir la seguretat dels pacients, donar resposta a la sobrecàrrega assistencial o reduir les ràtios.

En un comunicat, SATSE Catalunya ha explicat que en la reunió que va celebrar-se dimecres hi van participar el conseller de Salut, Manel Balcells, i el sotsdirector del Servei Català de la Salut, Alfredo Garcia. “Tenim moltes reivindicacions relacionades amb l’organització del sistema pendents de resoldre, qüestions alienes a les matèries de negociació col·lectiva, però amb una incidència pràctica a l’assistència sanitària que depèn del nostre grup professional”, ha assenyalat.

Algunes d’aquestes qüestions son garantir la seguretat del pacient i la continuïtat assistencial, resoldre la sobrecàrrega de treball, reduir les ràtios, assegurar l’aplicabilitat de les especialitats d’infermera al sistema sanitari públic català i la qualitat de l’assistència domiciliaria, o abordar qüestions vinculades amb competències, entre d’altres.

El sindicat s’ha mostrat satisfet amb el compromís de crear un espai de diàleg assumit pel departament. Alhora, ha indicat que la conselleria els ha traslladat que estudiarà la millor fórmula per a tirar endavant la mesura. En aquesta línia, SATSE ha assegurat que la posada en marxa d’aquesta eina “no interferirà en la continuació de la feina que fins ara es fa en les meses de negociació de condicions de treball”. Aquestes són el tercer conveni SISCAT i la Mesa Sectorial de Sanitat del ICS, per recuperar la jornada màxima anual prèvia a les retallades, els complements retributius de grau, el complement d’exclusivitat o el reconeixement del temps d’encavalcament entre d’altres.

Finalment, el sindicat ha remarcat que “aquest nou espai donarà lloc a una eina més per potenciar la llei de seguretat del pacient a l’Estat”, una normativa, segons l’organisme, bàsica per garantir uns ratis adequats infermera-pacient a cada servei, i que encara està en tràmit parlamentari.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article