Neix laCultivadora, un projecte per connectar la comunitat educativa amb les arts escèniques i musicals

El Liceu, el Palau de la Música, el TNC, el Lliure, el Mercat de les Flors i l’Auditori s’alien per crear públics joves


Sis equipaments culturals de Barcelona han creat laCultivadora, una iniciativa per promoure la cultura des d’una mirada educativa. Es tracta d’un projecte conjunt impulsat pel Liceu, el Palau de la Música, el Teatre Lliure, el Teatre Nacional de Catalunya (TNC), el Mercat de les Flors i l’Auditori per establir sinergies amb el món educatiu i crear nous públics joves. La iniciativa busca centralitzar l’oferta educativa d’aquests equipaments per fomentar l’accés d’escoles i instituts a programacions i oferir formacions i recursos al professorat.

La iniciativa ha sigut creada amb l’objectiu de garantir i fomentar el poder transformador de l’art a l’educació i impulsar propostes artístiques amb una mirada educativa. “laCultivadora busca ser una eina de referència per a la comunitat educativa interessada en les arts escèniques i musicals”, han assegurat des del Departament de Cultura. Com a part del projecte s’oferiran jornades de formació per als professors i la creació d’itineraris temàtics. 

El projecte, que es va començar a gestar el 2022, s’ha presentat aquest dilluns al Museu de la Música de l’Auditori, on s’ha comptat amb els representants de les institucions culturals participants i la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, qui  ha subratllat la importància dels equipaments nacionals en l’itinerari formatiu dels joves: “És clau que els alumnes us visitin, que participin dels vostres projectes, que aprenguin i que creixin amb les vostres arts”.

Tota l’oferta educativa en un sol web 

El projecte inclou la creació de lacultivadora.cat, una plataforma web que centralitza l’oferta educativa dels sis equipaments implicats. El web agilitza i facilita el procés de reserva i pagament als centres escolars i també inclou articles, conferències, referències d’autors destacats i altres materials teòrics, per tal de “ser una àgora de reflexió entorn la necessitat de fomentar el vincle i la simbiosi entre el món de les arts en viu i l’educació”, tal com han explicat des del Departament de Cultura. 

Itineraris temàtics i formació per a docents 

laCultivadora també preveu la creació d’itineraris temàtics a partir de les programacions de L’Auditori, el Liceu, el Mercat de les Flors, el Palau, el Lliure i el TNC. Es posaran en relació les activitats dels diferents equipaments i es dissenyaran itineraris ad hoc amb un fil conductor.

Un altre dels eixos centrals de la iniciativa són les formacions per a docents, amb recursos per aplicar a l’aula. De moment, ja s’han fet dues jornades formatives. La primera es va fer el novembre del 2022 al Mercat de les Flors i al Teatre Lliure i hi van participar un centenar de docents. La segona jornada es va fer dissabte passat a L’Auditori i al TNC, amb 130 docents participants. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article