Cleries arrenca el compromís del Govern espanyol de pagar part de la Llei d'atenció a la dependència

El conseller fa la primera trobada amb la seva homòloga espanyola des del canvi de govern


El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, s'ha reunit aquest dimecres amb la ministra espanyola de Sanitat i Política Social, Leire Pajín, per tractar diversos temes d'agenda comuna després del canvi de govern. En primer lloc, les dues administracions han aclarit un decalatge de xifres de persones reconegudes amb el subsidi de dependència. Segons el Govern, dins la dependència gran i severa, 155.000 reben l'ajuda però a l'Estat només li consta l'existència de 115.000 i per tant la Generalitat s'està fent càrrec de pagar tot el subsidi als 40.000 restants. Amb l'acord, cada part pagarà el que li pertoca. Les dues parts han acordat unificar xifres perquè no es repeteixi un cas similar. 

Actualment, a Catalunya hi ha 155.000 persones valorades com a grans dependents o severs que ja reben l'ajuda que els correspon. D'aquest grup, l'Estat només té constància de l'existència de 115.000, segons el conseller, per un problema informàtic que no comptabilitza de la mateixa manera a Catalunya i Madrid.

Durant la trobada entre el conseller Cleries i la ministra Pajín s'ha acordat posar en marxa els mecanismes necessaris per tal d'evitar aquest decalatge de xifres i que el govern espanyol pagui la part que li pertoca d'aquests 40.000 beneficiaris de la llei. Fins el moment i a l'espera d'aquesta resolució, la Generalitat pagava tot el subsidi.

D'altra banda, també dins del grup de grans dependents i dependència severa, no reben la prestació perquè no han estat valorats 55.000 i a 33.000 se'ls ha exhaurit el termini de sis mesos per fer la valoració. Aquest  darrer grup són la prioritat perquè estan fora de termini. El conseller ha valorat molt 'positivament' la trobada perquè s'ha abordat des del 'diàleg' i la 'voluntat de cooperar' que és més important quan parlem de polítiques socials que han de donar respostes als problemes de la gent, ha explicat Cleries.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article