L’Hospital de Bellvitge llença una web per millorar l’acompanyament dels pacients quirúrgics

‘El Meu Quiròfan’ ofereix informació detallada i contingut audiovisual sobre les cirurgies que es fan a l’hospital


L’Hospital Universitari de Bellvitge ha llençat la pàgina web ‘El Meu Quiròfan’, la qual permet als pacients quirúrgics accedir a informació detallada sobre les cirurgies que es realitzen al centre. A través de continguts audiovisuals i escrits creats conjuntament pels professionals de tots els serveis quirúrgics del centre, l’objectiu d’aquesta eina digital és millorar l’acompanyament de les persones que s’han de sotmetre a una operació complexa, així com augmentar el coneixement de la població en general sobre aquesta mena d’intervencions mèdiques.  

Per a cada cirurgia es podrà conèixer com és el tipus d’abordatge per fer el procediment quirúrgic, les proves preoperatòries que s’han de dur a terme i les recomanacions per tenir el millor postoperatori possible i així afavorir la recuperació. De moment, ja es pot accedir a la informació sobre 25 cirurgies d’onze especialitats quirúrgiques diferents. La resta s’aniran incorporant de forma progressiva fins a descriure pràcticament tots els tipus d’intervencions que es duen a terme a l’HUB. 

Dins de l’apartat destinat a cada cirurgia, el pacient hi trobarà informació endreçada i estructurada sobre els passos que haurà de seguir: com serà la consulta amb l’equip de cirurgia, quines proves preoperatòries haurà de fer-se, quin seguiment li farà la infermera en cas que procedeixi, o com serà la visita amb l’anestesiòleg. També s’hi detalla tot el procés d’admissió i hospitalització, quin és el procediment concret que li practicaran al quiròfan, il·lustracions anatòmiques i què està previst que passi quan hagi sortit de l’àrea quirúrgica.  

Per altra banda, la informació sobre la part postoperatòria s’ha dissenyat perquè el pacient conegui els riscs i així poder-se avançar a possibles complicacions. A més, s’han inclòs consells de nutrició i fisioteràpia per tenir en compte durant tot el procés quirúrgic. 

Innovació digital per a l’atenció hospitalària 

‘El Meu Quiròfan’ és una eina que sorgeix del treball final de màster de la metgessa adjunta del servei d’Anestesiologia, Reanimació i Terapèutica del Dolor de l’HUB, Esther Méndez. De la seva experiència com a anestesiòloga, Méndez havia observat que, tot i que a les visites prèvies a una cirurgia els pacients reben detalls de les intervencions per part de l’equip quirúrgic i mèdic, arriben al quiròfan havent retingut molt poca informació i amb sentiment d’angoixa i ansietat.  

Per aquest motiu, ‘El Meu Quiròfan’ neix amb l’objectiu d’aconseguir tant la satisfacció dels pacients com beneficis per a la seva salut i, en aquest sentit, s’ha inclòs també a 24 pacients de l’hospital en el procés de creació de l’aplicatiu, a través de grups focals i entrevistes telefòniques, per tal d’incorporar l’experiència de l’usuari al desenvolupament de l’eina.  

L’aplicació web ja és accessible a través de l’aplicació mòbil oficial de l’Hospital de Bellvitge: ‘El Meu HUB’. Aquesta iniciativa va rebre l’ajut econòmic del premi ‘eHealth Project: de la Idea al Projecte’, el qual atorga la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). A més, també ha comptat amb l’impuls de la convocatòria d’ajudes ‘PECT Innovation Call 2021’, atorgada per l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), amb finançament de la Unió Europea.  

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article