USTEC manté la vaga convocada el 6 de setembre després de la reunió amb la consellera d’Educació

Simó s’ha reunit amb el sindicat per primera vegada després de l’anunci de vaga


El sindicat USTEC-STEs (IAC) i la consellera d’Educació, Anna Simó, s’ha reunit aquest divendres 30 de juny a les nou del matí per tal de d’abordar les reivindicacions dels docents. La trobada arriba després que USTEC, juntament amb Intersindical i CGT, cridés a fer vaga als centres educatius el 6 de setembre, el primer dia lectiu del curs 2023-2024. Ja finalitzada la reunió, USTEC ha assegurat que mantindrà la vaga després que la consellera declinés signar cap acord.

Aquesta és la primera de les trobades de la consellera amb els representants sindicals després del relleu al capdavant del departament. La consellera pretén reunir-se amb els sindicats educatius per ordre de major a menor representació. A la reunió també hi ha assistit la secretària general d’educació, Patrícia Gomà, i la directora general del professorat, Dolors Collell.  

USTEC-STEs ha assegurat que mantindrà la convocatòria de vaga del 6 de setembre tot i la reunió amb la consellera d’Educació. Així ho ha explicat aquest matí la portaveu del sindicat, Iolanda Segura, tres hores després de la trobada. “Continuem mantenint la vaga a l’inici de curs, encara amb més fermesa”, ha apuntat Segura, que ha expressat que “ara mateix és cosa del Govern arribar a un acord”. El sindicat ha lamentat que l’executiu hagi declinat signar l’acord treballat amb Cambray el gener. Segons ella, Simó ha expressat que no sabia si aquest pacte es podria dur a terme perquè havia d’acordar-se amb el departament d’Economia: “Sempre hi ha l’excusa que la responsabilitat és d’altres conselleries”, ha criticat Segura. 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article