Arriba el fi de la mascareta als centres sanitaris, residències i farmàcies 

La mesura de protecció passarà a ser recomanada en lloc d’obligatòria


El Consell de Ministres preveu aprovar aquest dimarts la fi de la mascareta a centres sanitaris, residències i farmàcies, els únics àmbits on encara es manté com a obligatòria.

Un cop rebi el vistiplau de l’equip ministerial de Pedro Sánchez, la norma entrarà en vigor quan sigui publicada al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), probablement l’endemà dimecres o dijous. Des d’aquell moment, la mesura de protecció més popular de la pandèmia de la Covid-19 passarà de ser obligatòria a ser recomanada.

El 23 de juny, Ministeri de Sanitat i comunitats autònomes aprovaven la mesura en el marc del Consell Interterritorial de Salut. La decisió arribava quatre mesos i mig més tard de l’eliminació de l’altra excepció mantinguda en decaure l’obligatorietat de la mascareta a interiors l’abril de 2022.

La demora entre el vistiplau del Consell Interterritorial i la decisió que a priori es prendrà demà ha generat, entre d’altres, les queixes del Govern de la Generalitat, que el 27 de juny lamentava que es “maregés” la gent amb la mascareta.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article