Multitudinària desfilada del Pride de Barcelona per reivindicar la diversitat a totes les edats

Carrosses d’entitats, partits, empreses i institucions protagonitzen una rua molt festiva amb 110.000 participants


Milers de persones han omplert aquest dissabte els carrers de Barcelona per reivindicar els drets LGTBIQ+. Sota el lema ‘L’orgull de les nostres vides: fer anys, acompanyant-nos, és créixer’, el Pride ha dedicat l’edició a reivindicar la diversitat a totes les edats. La desfilada ha sortit del parc de les Tres Xemeneies, passant per l’Avinguda Paral·lel i passant per la plaça Espanya per arribar fins a l’escenari principal, a l’avinguda Maria Cristina.

Malgrat la intensa calor, gent anònima de totes les edats, famílies, però també una cinquantena de carrosses d’entitats, partits, empreses i institucions han protagonitzat una rua molt festiva amb uns 110.000 participants, segons la Guàrdia Urbana, que han sortit a celebrar la jornada. L’organització ha elevat la xifra a 120.000 persones, una dada que, segons han explicat, representa un rècord d’assistència.

La Pride ha omplert Barcelona de reivindicació pels drets del col·lectiu LGTBIQ+, però sobretot de molt de color, molta música i ganes de passar-ho bé. Per alguns dels participants aquesta era la primera vegada que participaven a la marxa. És el cas de l’Èric i la Laia, dos joves amb moltes ganes d’expressar-se, però també del Francano, un barceloní de 42 anys.

Tant uns com els altres han lamentat que a dia d’avui encara sigui necessària tota la visibilitat que li dona una marxa com aquesta al col·lectiu. “Necessitem molta projecció, aquí i arreu, perquè nosaltres també tenim dret a la vida i som capaços de fer el que vulguem”, subratlla Francano. De la seva banda, l’Èric lamenta com a les portes d’unes noves eleccions hi hagi partits que vulguin erradicar algunes de les lleis que els protegeixen. “Són lleis bàsiques, de respecte als drets humans”, assenyala. Per l’Èric es tracta d’un dia de molta festa i reivindicació, però assegura que també veuen el Pride com un lloc “segur” per a ells.

L’Andrea és una dona trans i activista. Creu que la rua del Pride és un lloc “meravellós” perquè dona més visibilitat al seu col·lectiu específic. Girant la vista enrere, admet que ara les persones trans són “més visibles”, però no oblida que també és gràcies a totes aquelles que les han precedit. “Sabem que estem caminant amb talons per un lloc on moltes van ser apallissades, mortes, assassinades o violades”, destaca. “És important ser aquí”, rebla.

Més enllà de la lectura del manifest que han llegit l’actor català Enric Major i les activistes Paulina Blanco i Patrícia Caballero, l’escenari de l’Avinguda Maria Cristina ha comptat amb un ventall d’actuacions musicals que han fet ballar de valent tots els assistents. Des de Siderland, passant per Julieta, María Escarmiento, Rosa López o la mexicana Paulina Rubio.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article