USTEC i CGT abandonen la primera mesa sectorial d’Educació del curs davant “la falta de compromisos” de la conselleria

Els sindicats consideren que la consellera Simó ha perdut l’oportunitat de mitigar el conflicte: “No ha dit res nou”


USTEC-STEs (IAC) i CGT han abandonat la primera mesa sectorial d’Educació del curs 2023-2024, que ha tingut lloc aquest dimarts al departament. Segons els sindicats, durant la trobada, la consellera d’Educació, Anna Simó, ha relatat les novetats del curs exposades aquest dilluns de manera “genèrica” i no ha entrat en cap de les demandes dels docents: “No ha dit res nou”, ha explicat la portaveu d’USTEC, Iolanda Segura, als periodistes. USTEC, CGT i Intersindical tenen convocada una vaga aquest dimecres, el primer dia lectiu del curs. A banda, la secretària general d’Educació, Patrícia Gomà, ha lamentat l’actuació dels dos sindicats i ha assegurat que la conselleria ja ha revertit moltes de les retallades: “Hem avançat i molt”.

Els sindicats convocants de la vaga exigeixen el reconeixement del deute pels estadis deixats de cobrar i un termini de cobrament, l’equiparació salarial per al professorat de l’FP, i la reducció de dues hores lectives per als majors de 55 anys.

Segons han explicat els portaveus d’USTEC i CGT, els representants sindicals de les dues entitats han abandonat la mesa un cop exposades les demandes i veient que Simó “no tractava cap de les problemàtiques” dels sindicats. “És manca de voluntat política”, ha assegurat la portaveu d’USTEC, Iolanda Segura, als mitjans després de la trobada. A la constitució de la mesa també hi havia representants de CCOO, UGT, ASPEPC·SPS i, com a novetat, de la CGT, que ha ocupat el lloc d’Intersindical.

“Sembla que tota la feina feta no ha servit per a res”, ha assenyalat Segura, que ha lamentat que la conselleria no hagi posat sobre la taula la proposta de l’exconseller Cambray. “Estàvem a punt de signar, només havíem d’acordar serrells”, ha recordat. La portaveu, que ha assegurat que el compromís estava avalat per Economia, ha dit que la conselleria ha perdut l’oportunitat d’encetar una nova etapa. Segura ha afirmat que USTEC continuarà amb les mobilitzacions durant el curs.

En la mateixa línia, la portaveu de la CGT, Marta Jové, ha dit que en aquesta primera trobada ha pogut comprovar la “manca” de voluntat per part de la consellera i del departament. “No entenem que la consellera no hagi convocat el comitè de vaga per negociar les reivindicacions. En lloc d’això, ha convocat una mesa superficial que no té en compte les demandes que hem posat sobre la taula”, ha criticat.

Educació ho lamenta i acusa USTEC i CGT de manca de consideració

A banda, la secretària general d’Educació, Patrícia Gomà, ha lamentat que dos dels cinc sindicats amb representació a la mesa hagin abandonat la taula sense donar dret a rèplica al departament. “Ens sap greu per la resta de sindicats que s’han quedat a la mesa i que estan treballant i prenent en consideració els aspectes del nou curs”, ha explicat Gomà, que ha afegit que amb ells sí que han pogut parlar del funcionament del curs. “És una manca de consideració cap a l’administració i tot el col·lectiu docent del país”, ha sentenciat.

Gomà, en una atenció als mitjans, ha reiterat la voluntat de la consellera Simó de tancar aquesta etapa amb la reversió de les retallades, que fa més d’una dècada que el col·lectiu arrossega. En aquest sentit, la secretària general ha dit que, en privat, els sindicats han reconegut les millores que ha fet el departament en dos anys: “Hem avançat molt”, ha dit. Per avançar més, però, “ens cal tenir les dades”, ha insistit, i ha explicat que Economia ha de concretar un pressupost i, a partir d’aquest, Educació establirà un calendari de treball pels pròxims mesos.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article