Els lliuren els premis de l'Acte de Reconeixement de l'Empresa Inclusiva a Girona

Bioespirit, Progrup i la Residència geriàtrica Sant Josep en són els premiats


Les entitats gironines dedicades a la inserció laboral al mercat ordinari de persones amb discapacitat (la Fageda, Astrid-21, Drissa, El Vilar, MIFAS i TRESC) han atorgat a les empreses Bioespirit, Progrup i la Residència Sant Josep els premis a l'empresa inclusiva per la seva política d'integració envers les persones amb discapacitat. Els guardons s'han lliurat en el marc de l'Acte de Reconeixement a l'Empresa Inclusiva, que per primera vegada s'ha celebrat a la demarcació.

L'acte, que ha reunit més de 150 persones al Parc Científic i Tecnològic de Girona, ha comptat amb la participació del director d'Ocupació i Empresa a Girona, Christian Serarols; el president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé; la presidenta de l'Associació Catalana de Treball amb Suport (ACTAS), Glòria Canals; i del regidor adjunt a l'alcaldia de Girona, Ignasi Thió. Després de la taula inaugural, l'expert en Responsabilitat Social de les Empreses i Organitzacions, Josep Maria Canyelles, va oferir una ponència sobre la matèria. Canyelles és el promotor del Think Tank Responsabilitat Global.

Premis i premiats

L'acte de Reconeixement a l'Empresa Inclusiva, que aquest any arriba a la seva III edició, se celebra cada any a una demarcació catalana i la seva organització corre a càrrec de les entitats del territori. Aquest any, els premiats són:

Residència Sant Josep
Cassà de la Selva, centre geriàtric i hospital de dia.
Mèrits: per ser la seva política d'igualtat i implicada amb la difusió de les polítiques d'integració; pel treball esmerçat en la seva la relació amb les entitats d'inserció i manteniment i promoció dels llocs de treball.

Progrup
Girona, serveis immobiliaris
Mèrits: per la seva lluita en mantenir els llocs de treball, malgrat la crisi econòmica greu per la que travessa el seu sector. Per la seva disponibilitat i col·laboració en la difusió de les polítiques d'integració i altres elements de sensibilització.

Biospirit
Celrà, productora i distribuïdora de productes ecològics   
Mèrits: per la seva política de qualitat en la integració del treballador amb discapacitat i altres col·lectius amb dificultats d'inserció. Per la seva disponibilitat i col·laboració en la difusió de polítiques d'integració.

El jurat qualificador de les candidatures ha estat integrat per Carles Serra, tècnic de Polítiques Socials  i Ocupació de la  UGT; Jaume Sitjà, diputat d'Acció  Social de la  Diputació de Girona; David Hugas, secretari general de la FOEG; Àngela Pitarch, membre de la comissió directiva Fundació PIMEC. Acció Social; Mariona de Puig, presidenta de la comissió de Cultura Empresarial de la Cambra de Comerç de Girona; Olga Avellaneda, responsable de Socioeconomia i Igualtat de CCOO, i Laia Vidal, tècnica del departament Empresa i Ocupació de Girona, van emetre veredicte el passat 10 de març, tot i que els guardonats no es faran públics fins aquesta tarda.

L'Acte de Reconeixement de l'Empresa Inclusiva està promogut per l'Associació Catalana de Treball amb Suport (ACTAS), la Federació d'Associacions de famílies i persones sordes (ACAPPS), la Fundació ECOM, l'Agrupació Catalana d'Entitats per a la inserció laboral de persones amb trastorn mental (AMMFEINA) i l'Associació FSC Inserta. Neix amb la finalitat d'apropar el món empresarial a les entitats, els tècnics i les persones amb discapacitat. L'objectiu és crear un espai d'intercanvi, de reflexió i de posada en comú sobre la situació actual de l'empresa i de les seves prioritats, i com aquesta situació canviant pot afectar a les polítiques de responsabilitat social i la seva sensibilitat sobre els treballadors amb discapacitat. Compta amb el suport i finançament del Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat i del Fons Social Europeu i la col·laboració del Programa Incorpora de l'Obra Social de La Caixa.

Entitats gironines capdavanteres en la inserció laboral

La Fageda

La cooperativa disposa d'un servei d'Integració a la Comunitat (SIC) que es va iniciar l'any 2007 per inserir laboralment a l'empresa ordinària a persones de la comarca de la Garrotxa amb discapacitat intel·lectual o trastorn mental. La Fageda disposa d'una plantilla total de 115 persones amb discapacitat.

Fundació TRESC
Servei d'inserció laboral per a persones amb discapacitat intel·lectual, física, sensorial i trastorn mental en edat laboral, amb orientació i formació laboral, recercad'un lloc de treball adequat, acompanyament al procés d'inserció laboral i assessorament familiar; i empresarial. En el seu conjunt compta amb una plantilla de 8 treballadors.

La Fundació Astrid-21
Entitat privada d'iniciativa social que té com a objectiu donar suport a les persones amb Síndrome de Down i altres discapacitats intel·lectuals i a les seves famílies. Aquest suport s'ofereix en els àmbits escolar, laboral,  social, de lleure i habitatge. Des del 1991, ofereix el servei d'inserció sociolaboral a l'empresa ordinària. En el seu conjunt compta amb una plantilla de 15 treballadors.

La Fundació Privada Drissa
L'entitat treballa per a la millora de la qualitat de vida de les persones que pateixen malalties mentals. Les seves línies de treball són la integració laboral i l'habitatge. Disposa de serveis d'acollida, formació ocupacional, servei laboral, acompanyament al mercat laboral ordinari, servei d'habitatge i centre especial de treball. En el seu conjunt compta amb una plantilla de 101 treballadors.

La Fundació Privada El Vilar
És una entitat que pertany al grup ASPRONIS i està dedicada a la inserció laboral de persones amb discapacitat intel·lectual de la comarca de la Selva i el nord del Maresme. La seva finalitat és la formació professional amb finalitat laboral; prepara aquest col·lectiu per al món laboral, crea i manté lloc de treball i integra treballadors al món laboral ordinari. En el seu conjunt compta amb una plantilla de 185 treballadors.

La Fundació MIFAS
El Servei d'Integració Mifas de persones amb discapacitat física es constitueix l'any 1997 amb l'objectiu de fomentar la inserció laboral d'aquestes persones, oferint els serveis d'orientació i formació laboral, recerca de lloc de treball i acompanyament al procés d'inserció laboral a l'empresa. El Servei atén a aquelles persones que acrediten una disminució física superior al 33% i les que acrediten la resolució d'invalidesa permanent total, absoluta o gran invalidesa amb un diagnòstic físic. En el seu conjunt compta amb una plantilla de 71 treballadors.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Pau
1.

Bona feina i felicitats a totes elles! treballant per un capitalisme més ètic. endavant!

  • 0
  • 0

Comenta aquest article