El ‘Posa’t la gorra’ omple el Poble Espanyol de solidaritat amb els infants i adolescents amb càncer

La festa ha comptat amb les actuacions del grup BETA, Titó, Gertrudis i els concursants de la segona edició d’Eufòria


La festa del ‘Posa’t la gorra’ ha omplert per segon any consecutiu el Poble Espanyol de Barcelona per donar visibilitat als infants i adolescents amb càncer i recaptar fons per a l’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC).

La jornada d’aquest diumenge ha comptat amb les actuacions musicals del grup BETA, Titó i John C, Gertrudis i els concursants de la segona edició d’Eufòria, a més d’un seguit de tallers de circ, màgia, ceràmica i maquillatge per a petits i grans. “La festa és molt necessària per visibilitzar el càncer infantil i juvenil, i per continuar oferint els recursos psicosocials integrals per a les famílies a la Casa dels Xuklis”, ha comentat la vicepresidenta d’AFANOC, Montserrat Florensa.

“Esperem que vingui molta gent i ja s’han venut moltíssimes gorres”, ha assenyalat Florensa. Precisament, el disseny de la gorra solidària ha estat enguany a càrrec de l’artista brasilera Tarsila Schubert i s’ha pogut comprar a un preu de 8 euros. El complement té sanefes de colors i un ull a la part frontal, com a expressió de l’atenció, la cura i l’acompanyament constant i necessari al llarg del procés del càncer infantil. “La festa també serveix per reclamar mesures a les administracions com, per exemple, agilitzar certs tràmits”, ha puntualitzat la vicepresidenta d’AFANOC. “Les famílies ja tenen prou trasbals amb el diagnòstic d’un càncer, almenys que els recursos es rebin en el moment que toca”, ha recalcat Florensa.

Torró solidari dels Xuklis

“Nosaltres vam estar a la Casa dels Xuklis l’any 2015 quan van diagnosticar càncer al nostre fill Naüm”, ha recordat la Laura Moreno, una de les persones que han llegit el manifest d’AFANOC. “Som d’Olot i ens va impactar que ens recomanessin traslladar-nos a Barcelona pel tractament, quan el que tens més ganes és d’estar-te a casa”, ha apuntat Moreno. “Però amb un nen amb una malaltia de llarga durada era la millor opció. Si no t’havies de buscar un allotjament a Barcelona i és un cost no assumible per a moltes famílies”, ha reconegut aquesta mare, propietària de la pastisseria Cacau a la capital de la Garrotxa. L’establiment fabrica també el torró solidari dels Xuklis —que imita la teulada del centre d’acollida al barri de Montbau— i és un altre producte que es pot adquirir per col·laborar amb l’AFANOC.

“L’entitat és essencial per a moltes famílies amb infants diagnosticats de càncer”, ha constatat Moreno. “A banda de la Casa dels Xuklis, hi ha tot un equip de psicòlegs i educadors que t’acompanyen durant tot el procés”, ha recalcat la mare del Naüm. “L’acompanyament mèdic ja el tenim a Sant Joan de Déu i la Vall d’Hebron, amb equips de referència a escala europea, però l’acompanyament social, emocional i psicològic de l’AFANOC és una necessitat”, ha conclòs Moreno.

El manifest de l’AFANOC ha reclamat que les cures pediàtriques siguin un dret i no pas un privilegi, que els tractaments pal·liatius puguin arribar a tothom, i que l’ajuda a la discapacitat arribi amb rapidesa als infants amb tractaments severs contra el càncer.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article