El Consell Escolar defensa “un marc únic, clar, restrictiu i com més concret millor” sobre l’ús dels mòbils als centres

La majoria creu que els centres han de poder concretar aquestes directrius generals en funció de la seva realitat


El Consell Escolar ha lliurat al Departament d’Educació l’informe que va elaborar sobre l’ús del mòbil als centres educatius després dels debats que ha fet arreu del territori i amb tots els sectors de la comunitat educativa. El text aposta perquè hi hagi un marc que sigui “únic, clar i com més concret millor” per no promoure diferències entre centres. Igualment, es demana que sigui restrictiu, aspecte en què una part dels docents i de les famílies hi posen més èmfasi. La majoria dels sectors, però, creuen que aquest marc general s’ha de poder concretar en funció de la realitat de cada centre, tot i que una part del sector docent defensa que sigui Educació que concreti la regulació.

L’informe conclou que la regulació de l’ús del mòbil ha d’afectar tothom: alumnat, professorat, personal d’administració i serveis, d’atenció educativa, de monitoratge i famílies.

Pel que fa a la gradació de la restricció, l’informe no la concreta, i en les seves conclusions es limita a apuntar que “s’ha d’adaptar a les edats o etapes educatives”. “En considerar els riscos per a la salut mental, es proposa un ús del mòbil més restringit a la secundària, perquè en aquesta edat costa més complir les normes, i no tant en estudis superiors. Molts docents i famílies proposen prohibir el mòbil al centre fins als 16 anys”, apunta. En tot cas, la consellera d’Educació, Anna Simó, ja va defensar que l’educació primària estigui lliure de mòbils.

La regulació, continua, ha de definir clarament l’ús del mòbil en els diferents espais del centre i també en les activitats educatives no lectives.

Una qüestió on hi ha discrepàncies és sobre la supervisió que s’hagi de fer de la regulació. Cal que Educació, diu l’informe, doni als centres seguretat jurídica sobre la protecció de dades i la responsabilitat dels dispositius en cas de custòdia. El consell escolar també destaca que cal regular tota mena de dispositius, també portàtils.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article