Professionals de l’Hospital d’Igualada porten la música als pacients de l’UCI: “Això és vida”

La iniciativa, que vol tenir continuïtat en altres unitats, pretén humanitzar el pas de pacients i familiars pel centre


“A l’UCI se sent tota l’estona el so dels monitors. Escoltar alguna cosa més i transformar-ho per uns minuts de música no té preu”. La directora d’atenció al ciutadà de l’Hospital d’Igualada explica així l’objectiu de l’última iniciativa del centre. Es tracta de portar la música a l’hospital “per humanitzar-lo”. El passat dimecres, es va fer a l’UCI. Un espai on, segons la seva responsable, Montse Santacana, es respira molta tensió. “La gent es pensa que aquí es ve a morir i aquí es ve a viure. La música és vida”, ha subratllat. El que fa especial la iniciativa és que són els professionals els qui porten la música als pacients. És el cas de l’Aina Serrallonga, anestesista de l’UCI i aquest dimecres, també, violinista.

L’Eva López és auxiliar d’infermeria i cantant. Tot i que sap la importància que té la música per a l’estat anímic d’una persona, mai s’havia atrevit abans a cantar als seus pacients. “Els hi poso música d’Internet si sé que els agrada, però res més”, ha explicat. Dijous passat, però, va agafar el micròfon i els va cantar en directe. Ho va fer al costat de companys de feina: l’Aina Serrallonga, doctora i violinista, i l’Alfons Mula, administratiu i pianista.

Tots tres han protagonitzat un concert en un lloc insòlit: l’UCI on treballen. L’acte s’ha fet a la una del migdia, coincidint amb l’estona que els familiars dels pacients de l’UCI poden entrar. I el resultat ha estat “emocionant”. “És molt bonic”, ha explicat l’Àngel, que dijous passat va visitar un familiar acompanyat del seu fill.

El projecte neix de la mà de la direcció del centre i té voluntat de continuïtat. De fet, la responsable de l’UCI, Montse Santacana, ha explicat que, des que s’ha fet pública la iniciativa entre els treballadors, “han sortit un munt de professionals del centre que saben cantar o tocar algun instrument”.

L’objectiu de la iniciativa és la d’humanitzar el centre hospitalari i fer més agradable el pas dels pacients i familiars per l’hospital.

A banda del concert d’aquest dijous i dins del mateix projecte, l’hospital també ha instal·lat de manera permanent un piano al vestíbul perquè tot aquell qui vulgui el pugui tocar.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article