El Banc de Sang xifra en 179.000 les donacions que caldran a Barcelona per atendre les necessitats de pacients catalans

L’entitat impulsa una nova Marató de Donants de l’11 al 19 de gener


El Banc de Sang xifra en 179.000 les donacions que caldran a Barcelona per atendre les necessitats dels pacients de tot Catalunya. Per fer-ho possible, l’entitat impulsa una nova Marató de Donants de Sang, que tindrà lloc durant la setmana de l’11 al 19 de gener, es proposa arribar a les 10.000 donacions. El Banc de Sang i Teixits busca amb aquesta acció poder remuntar les reserves de sang, afectades per Nadal. Sota el lema ‘Fer-ho entre tots, és molt nostre’, a banda dels principals hospitals, aquests dies hi haurà més de 60 col·lectes repartides arreu del territori per apropar la donació a la ciutadania.

A Catalunya 192.208 persones van donar sang, hematies o plaquetes durant el 2022. D’aquestes, 179.149 van donar sang, 11.826 van donar plasma i 1.233 plaquetes, una tendència que s’ha estabilitzat en els darrers anys. Tot i aquestes xifres, des del Banc de Sang alerten sobre la necessitat de donants nous, sobretot entre la població jove, ja que, tal com expliquen, “són els que a la llarga agafen el relleu dels qui es ‘jubilen’ o no poden continuar donant”.

Per tal d’assegurar que mai falti sang als hospitals de tota Catalunya, cada dia farien falta 1.000 donacions. Malgrat això, actualment a Catalunya hi ha poc més de 6.000 unitats de sang en reserva. L’ideal seria tenir-ne unes 8.000, per això campanyes com la Marató de Donants de Sang tracten de remuntar les reserves i assegurar que tothom tindrà sang en cas de necessitar-ne.

El tret de sortida de la Marató serà aquest el divendres 13 de gener a l’hotel monumental Avenida Palace de Barcelona, on s’hi podrà donar sang fins dissabte 14. A banda dels principals hospitals, aquests dies hi haurà més de 60 col·lectes repartides arreu del territori per apropar la donació a la ciutadania.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article