La salut pública i la lluita contra la pobresa: les grans prioritats de les eleccions europees

La igualtat de gènere, la inclusió i la diversitat són les qüestions menys destacades per a la població enquestada tot i el masclisme endèmic que assota Europa


La salut pública i la lluita contra la pobresa són les dues grans prioritats pels europeus, i particularment pels ciutadans de l’Estat espanyol, de cara a les eleccions al Parlament Europeu del 9 de juny segons el darrer eurobaròmetre, fet públic aquest passat dimecres. El 45% i el 41% dels enquestats a l’Estat els assenyalen com a temes prioritaris per al 9J, per sobre del 32% i 33% del conjunt dels europeus.

En canvi, la defensa i la seguretat a la UE són menys importants per a la població de l’Estat (14%) que per al conjunt dels europeus (33%), i se situa com la quarta qüestió en importància. Tanmateix, el 70% dels ciutadans de l’Estat diuen que aniran a votar a les eleccions europees, però el 57% no saben quan se celebren.

Pel que fa als valors que hauria de defensar el Parlament Europeu els propers cinc anys, s’imposen la pau (47% del total, el 39% dels espanyols) i la democràcia (33%-31%). També destaca el fet que la lluita per la igualtat entre homes i dones és una opció escollida per només un 14% dels enquestats, mentre que el percentatge entre els espanyols puja fins al 22%.

 

 

La violència masclista i la diversitat, a la cua

No obstant això, les qüestions relatives a la igualtat de gènere, la inclusió i la diversitat són les menys importants per a la població enquestada: únicament un 9% dels europeus i un 7% dels ciutadans de l’Estat consideren que aquests aspectes són una prioritat de cara les pròximes eleccions.

Uns valors certament preocupants, ja que la violència masclista continua sent una xacra en tot el continent europeu on s’ha acarnissat especialment a Catalunya, amb cinc dones i cinc infants assassinats per violència masclista aquest 2024.

El darrer eurobaròmetre abans de les eleccions del 9 de juny —amb enquestes realitzades entre el febrer i el març—, també mostra el creixement de la població que considera que la UE té un impacte diari en les seves vides, un 73%, el més elevat des que es formula aquesta pregunta.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article