Govern, sindicats i patronals signen l’increment del 5% de les tarifes per millorar els salaris del sector social

L’augment es farà amb efectes retroactius a l’1 de gener de 2024


El Departament de Drets Socials, les patronals i els sindicats majoritaris del sector dels serveis socials a Catalunya han signat aquest divendres l’increment d’un 5% les tarifes per tal de millorar les condicions laborals dels i les professionals del sector, el qual es farà amb efectes retroactius a l’1 de gener del 2024. El mateix divendres, la Diputació Permanent del Parlament ha convalidat el decret de modificació de crèdit que el Govern va aprovar el passat 9 d’abril.

Amb la signatura, patronals i sindicats s’han compromès a traslladar l’increment de tarifes als salaris dels treballadors. En l’addenda signada també s’expressa el compromís per culminar l’escandall de costos acordat fa un any que té per objectiu que tots els serveis de la xarxa de serveis socials de Catalunya tinguin un finançament adequat.

Drets Socials ha traslladat que l’increment de tarifes té per objectiu avançar cap a un salari mínim del sector i l’equiparació salarial amb els professionals del sector sanitari i el públic. Amb aquest augment, indica el departament, també es busca la definició d’una carrera “que retribueixi els esforços formatius, la qualificació professional i la disponibilitat lingüística”.

Per part de les patronals, han signat l’acord la Confederació del Tercer Sector Social, l’Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA), el Consorci de Salut i d’Atenció Social de Catalunya, els Centres Sociosanitaris Catòlics de Catalunya (CESOCAT), l’Associació Catalana d’Entitats de Salut (ACES), la Unió de Petites i Mitjanes Residències (UPIMIR), la Unió Catalana d’Hospitals (UCH) i l’Associació de Centres d’Atenció a la Dependència (ACAD). Els sindicats signants de l’addenda han estat Comissions Obreres de Catalunya i la Unió General dels Treballadors.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article