ECOM reivindica que en la propera legislatura s’aprovi el decret per regular l’assistència personal a Catalunya

L’entitat fa una seixantena de peticions als partits per garantir els drets de les persones amb discapacitat


ECOM ha fet arribar una seixantena de demandes als partits polítics catalans que s’haurien d’aplicar en la propera legislatura per garantir l’exercici dels drets de les persones amb discapacitat a Catalunya, unes 350.000 persones segons destaca l’entitat. 

En paral·lel, l’organització, que representa a un cententar d’entitats de tota Catalunya, ha sintetitzat les reivindicacions més importants en un decàleg, que encapçala la petició d’aprovar el decret per regular l’assistència personal. “Aquesta és una demanda que venim fent des de fa molts anys i en la qual hem treballat de la mà d’anteriors governs per definir les bases del decret. Urgeix avançar definitivament en l’aprovació d’aquest decret per poder fer possible la garantia del dret a una vida independent de les persones amb discapacitat física o orgànica de Catalunya, ja que cap altre suport atorga a la persona tanta autonomia i independència com aquesta figura per triar i fer un projecte de vida propi”, apunten en el seu decàleg.

D’altra banda, l’organització ha demanat també avançar en la redefinició de la cartera de serveis i en la construcció d’un model d’atenció integral social i sanitària, que concreti el treball que s’ha fet en els darrers anys i que compti amb les entitats del tercer sector per implementar-ho.

D’altra banda, l’organització ha exigit que s’impulsi un bon desplegament del Codi d’Accessibilitat, aprovat recentment, i incideixen en la necessitat de formar i conscienciar tots els agents implicats sobre l’existència, l’abast i les condicions que estableix aquest nou codi. 

Des de l’entitat també un pla nacional de l’habitatge que els tingui en compte i que permeti avançar en la garantia del dret a l’habitatge de les persones amb discapacitat física o orgànica. 

Així mateix, ECOM ha demanat fer efectiva la implementació i el complet desenvolupament del decret d’escola inclusiva i una revisió del model d’inserció laboral per afavorir la creació de llocs de treball de qualitat i de diferents nivells de qualificació.

Per últim, ha inclòs també la petició de millorar el finançament de les entitats socials que atenen el col·lectiu de persones amb discapacitat i tenir una xarxa de serveis socials amb un finançament adient. 

Malgrat felicitar-se també pels avenços assolits durant la darrera legislatura, com la recent aprovació del Codi d’Accessibilitat —que el col·lectiu esperava des de feia nou anys, recorden—, ECOM també adverteix que la legislatura ha finalitzat amb “molts deures pendents”. “No poden quedar en l’oblit sinó que cal que siguin una prioritat pel futur Govern si volem una Catalunya inclusiva”, demanden. 

Aquestes són les demandes més prioritàries del col·lectiu, però a banda, també exposen una seixantena més de reclames que es poden trobar en aquest document.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article