Llum verda de l’Eurocambra a la primera llei europea contra la violència de gènere

La norma prohibeix el matrimoni forçat i la mutilació genital femenina, però no considera un crim la violació


L’Eurocambra ha aprovat aquest dimecres la primera llei comunitària contra la violència de gènere. Amb 522 vots a favor, 27 en contra i 72 abstencions, els eurodiputats han donat llum verda a les normes ja acordades al gener amb el Consell de la UE, l’altre colegislador.

La directiva prohibeix el matrimoni forçat i la mutilació genital femenina i inclou disposicions sobre delictes cibernètics, com el ciberflashing i el ciberassetjament.

Ara bé, la norma deixa fora considerar un crim la violació amb una definició basada en el consentiment, com reclamava l’Eurocambra, i es limita a impulsar la prevenció de les violacions i a sensibilitzar sobre el consentiment. També persegueix la difusió no autoritzada d’imatges íntimes a internet.

Aquest va ser el punt que més va enfrontar els negociadors del Parlament Europeu i del Consell de la UE i que finalment es va resoldre amb l’establiment de mesures per prevenir aquesta agressió, per exemple a través de sensibilització sobre el sexe no consentit.

La nova legislació també inclou una llista més llarga de circumstàncies agreujants per a les ofenses, inclosos els crims contra figures públiques, periodistes o activistes dels drets humans i per als intents de castigar les víctimes per l’orientació sexual, el gènere, el color de la pell, la religió, l’origen social o les conviccions polítiques.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article