Joves amb discapacitat psíquica, els nous jardiners de Lleida

Catalunya compta amb més de 200 centres especials d'ocupació i 12.000 persones amb discapacitat que hi desenvolupen alguna feina


Fins a 52 joves que pateixen algun tipus de discapacitat psíquica i que prèviament s'han format a l'Escola Municipal de Jardineria de Lleida seran els nous encarregats dels jardins de la ciutat. La seva feina es concentra bàsicament en el planter de plantes que posteriorment es situen en parcs i jardins de la ciutat, a la vegada que en molts casos aquests mateixos joves acaben sent els responsables del manteniment d'aquests parcs i jardins i d'espais públics de Lleida. 

Els joves estan inserits laboralment al Centre Especial de Treball de l'Institut Municipal d'Ocupació (IMO), un dels més de 200 centres similars que hi ha a Catalunya i que donen feina a unes 12.000 persones amb discapacitat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Anònim Lleida
1.

Bon dia,
El concepte és molt inclusiu i necessari però no tots els monitors serveuxen. He vist com un d’ells parlava i tractava amb molt despreci als nois, que treballaven amb tota la energia, i que molts cops no interpreten aquest mal tracte com un maltractament.
Cal tenir un perfil de monitor més humà.

  • 1
  • 0

Comenta aquest article