Treballadors socials s'ofereixen per aclarir els expedients del PIRMI

Els professionals viuen amb preocupació el col·lapse del programa


El procés de revisió d'uns 700 expedients de Renda Mínima d'Inserció (RMI) iniciat d'ofici pel Síndic de Greuges podria comptar amb la col·laboració voluntària de treballadors socials gràcies a un oferiment institucional del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya. La degana, Núria Carrera, ha plantejat aquesta possibilitat al Sínidc, Rafael Ribó, en base al compromís dels treballadors socials amb la bona gestió i la qualitat dels serveis socials per respondre als afectats amb la màxima diligència possible.

El procés obert per l'oficina del Síndic a partir de les queixes dels ciutadans pretén analitzar de forma individualitzada els motius de denegació o impagament de la RMI a unes 700 persones i famílies que han deixat de percebre l'ajut sense ser informats mitjançant una resolució motivada de la Generalitat.
 
Col·lapse i augment del nombre d'exclosos de la RMI
 
Els treballadors socials veuen com la nova llei que regula la RMI està deixant sense cap tipus d'ingrés nombroses persones per la via del silenci administratiu —les sol·licituds que no es resolen en el termini de quatre mesos queden automàticament denegades— i detecten cert col·lapse del programa: hi ha sol·licituds tramitades abans de l'entrada en vigor de la normativa (l'1 d'agost de 2011) pendents de valorar i s'acumulen expedients aprovats amb fins a deu mesos de retard en el pagament.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

Es lo de sempre
1.

El problema no es la falta de mans.
Encara que sortin voluntaris no es procedirà a inspeccionar les solicituts. El problema es que no volen gastar els diners en la gent pobre i desgraciada, aquets que haguessin nascut en un altre pais o en una familia mes acaudalada, problema resolt.

  • 0
  • 0

Comenta aquest article