'La fam no fa vacances' i la campanya continua

Des de l'1 de juny s'han recaptat més de 73.000 quilos d'aliments


El passat 1 de juny, es va posar en marxa la campanya d'estiu de recollida d'aliments bàsics “La fam no fa vacances”, impulsada pels quatre Bancs d'Aliments de Catalunya i amb l'objectiu de fer arribar aliments a les persones més necessitades durant aquests mesos. El tret de sortida de la campanya el va protagonitzar l'entrepà més llarg del món, confeccionat per Nocilla i que va assolir el record Guinness amb 3865 metres de llargada, a la platja de la Barceloneta. Es van repartir 2400 entrepans, entre algunes de les entitats receptores del Banc d'Aliments de Barcelona i Nutrexpa aportarà al Banc dels Aliments de Barcelona 25.000 quilos de productes.

La resposta de la ciutadania ha estat tot un èxit i hi ha un munt d'activitats programades, a més de continuar rebent propostes.
 
Algunes de les activitats programades
 
Els diari EL PUNT/AVUI, a partir de l'1 de juny, a la seu del diari a Girona, a la Farinera (Santa Eugènia, 42), i també a la de Barcelona, al carrer Tàpies, 2, instal·larà  un punt de recollida d'aliments obert a tothom. Demanaran, sobretot, productes amb un alt valor nutritiu com ara llegums secs, oli, llet, conserves de peix, arròs, pasta i també aliments infantils.
 
Grupo Planeta, també se sumarà a la campanya organitzant una recollida d'aliments entre els seus empleats a la seu de la companyia a Barcelona, a partir del 3 de juny, i duplicarà els quilos aportats pels treballadors. 
 
El dijous 13 de juny, el Centre Cívic de Sarrià celebra el seu 30è aniversari. Hi trobareu un munt d'activitats i també una recollida d'aliments en benefici de la Parròquia Santa Maria Rein.
 
La botiga Joguines Tat! realitzarà el proper divendres 14 de juny a les 17 hores, en col·laboració amb a l'Associació Social Forma 21, un Taller de Manualitats amb l'objectiu de fer una recollida d'aliments dins de la campanya La fam no fa vacances. Els nens, a partir dels tres anys, podran participar en un taller de Collage a càrrec de Txiqui Trepax.
 
El divendres 14 de juny a les 19 hores a l'Auditori de Sant Cugat l'Espai de Moviment Varium organitza la seva festa de fi de curs, amb una exhibició de coreografies per part del alumnes, es convida a tots els assistents a portar aliments.
 
Castellers de Barcelona participa, fins al 30 de juny, a la campanya del Banc dels Aliments "La fam no fa vacances" amb una recollida de aliments. Tots els components portaran al local aliments (especialment llet sencera i en envàs UHT). Hi haurà jornada castellera (celebració del 44è aniversari de les colles de Barcelona) i es presentarà aquesta col·laboració el diumenge 15 de juny, a partir de les 12 hores a la Plaça Sant Jaume.
 
Fins al 15 de juny El Casal Gent Gran d'Horta, del carrer Feliu i Codina 37,  aprofitant el seu festival de final de curs, recolliran aliments bàsics que seran entregats a una entitat de la xarxa del Banc dels Aliments.
 
A partir del dilluns 17 de juny la Casa Elizalde, se suma com a punt de recollida.
 
El 15 de juny la banda de jazz Diorama farà un concert solidari al Centre Cívic La Sedeta
 
El Motarys Club- Nòmades farà una trobada de motoristes diumenge  16 de juny a Esplugues de Llobregat per aconseguir també el màxim possible d'aliments. El mateix 16 de juny, concentració motera solidària a Lloret de Mar.
 
També el diumenge 16 de juny, la secció de rugby del FC Barcelona de les 11 hores a les 15 hores recollirà aliments dins dels actes de cloenda de la temporada al camp de rugby de la Teixonera.
 
El mateix 16 de juny els Amics Pota Blava celebraran una recollida d'aliments amb un musical homenatge a ABBA.
 
Amb el lema “Portem el teu ajut a qui el necessita”, els treballadors de CORREOS a Catalunya recolliran aliments del 17 al 21 de juny per col·laborar amb la campanya “La fam no fa vacances”. Els 9.000 empleats de la companyia postal a Catalunya han organitzat un recapte intern en els seus centres de treball, però també fan una crida a la participació dels ciutadans i que aprofitin la proximitat de CORREOS a cada poble i la seva capacitat logística per fer arribar les seves donacions al Banc dels Aliments. Les 1.043 oficines postals a Catalunya recolliran durant aquests cinc dies les aportacions dels ciutadans que vulguin participar.
 
Del 17 al 21 de juny, l'Institut Català de la Salut ha habilitarà punts de recollida a bona part dels CAP de la ciutat de Barcelona
 
El proper divendres dia 21 de juny a las 20 hores al Centre Cívic Cultural de Polinyà Lux Perpetua farà un concert solidari. L'entrada al concert és gratuïta; els assistents portaran aliments per a la campanya 'La fam no fa vacances'.
 
L'Ajuntament de Riudellots de la Selva aprofitarà la celebració de la revetlla de Sant Joan, el dia 23 de juny per a recollir aliments.
 
El cos de Mossos d'Esquadra també realitzarà recollides d'aliments a diferents seus del territori fins al 23 de juny.
 
L'Escola de Massatge Manual Dr Sagrera Ferrándiz de l'Eixample realitzarà el proper dijous 27 de juny una recollida d'aliments. Cada alumne aportarà un quilo d'aliments en benefici de la Llar d'Ancians Prudenci Miralles.
 
Fins al 28 de juny el públic assistent al cicle de concerts dels Grans Conjunts de l'Escola Superior de Música de Catalunya podrà participar en la campanya 'La fam no fa vacances' del Banc d'Aliments de Barcelona, aportant qualsevol tipus de menjar no perible. L'ESMUC i L'Auditori col·laboren conjuntament amb el Banc d'Aliments en aquesta campanya de recollida. L'entrada és gratuïta però es demana aportar aliments per assistir als recitals.
 
Fins al 28 de juny, a l'Alt Empordà, Albera Salut, instal·larà punts de recollida a 14 consultoris.
 
Danone se sumarà en la recta final de la campanya amb una recollida entre tots els seus empleats més una aportació de 25.000 quilos de productes per part de la companyia.
 
El supermercats Caprabo promouen una recollida entre els empleats de la seva seu del carrer Ciències fins al 30 de juny, la companyia doblarà la quantitat d'aliments recaptada.
 
El Col·legi de Periodistes de Girona organitzarà recaptes d'aliments a totes les activitats que té previstes durant el mes de juny.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article