Creixen un 4% els barcelonesos de més de 85 anys que viuen sols

La Fundació dels Amics de la Gent Gran impulsa un documental sobre la soledat que busca finançament a través de micromecenatge.


El nombre de barcelonins de més de 85 anys que viuen sols continua a l'alça i per primera vegada són més de 21.000 persones, 17.616 dones i 3.533 homes, després que el 2012 hagin augmentat un 3,9% les dones i un 4, 3% dels homes, segons reflecteix l'Informe de Salut Pública 2012 que s'ha presentat aquest dimecres a l'Ajuntament.

Segons l'estudi, elaborat per l'Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), l'esperança de vida a la capital catalana ha augmentat una mitjana de sis anys i se situa actualment en els 80 anys per als homes i els 86,2 anys per a les dones, edats lleugerament superiors a la mitjana de Catalunya.

Precisament aquesta setmana la productora Nezvanova ha començat una campanya de microfinançament per tal de fer possible el documental 'Els 400 anys', una producció audiovisual que vol ser "una reflexió sobre la solitud no desitjada que pateixen moltes persones grans", segons diuen els impulsors de la iniciativa.

ELS 400 ANYS, recrea un petit microcosmos dedicat a la tercera edat, un documental per a la reflexió sobre la vellesa a partir de la pròpia vellesa, amb la pretensió d'ajudar a tornar a l’esfera pública la darrera etapa de l'existència, que cada cop sembla més relegada a viure's a l’espai privat.

"A partir de l'experiència d'un grup de persones grans, format per parelles de usuàries i voluntàries del servei d'acompanyament que la Fundació dels Amics de la Gent Gran coordina, tractarem diversos temes des del seu punt de vista. Temes seriosos, que els preocupen i a voltes els fa por afrontar, però que arribats a una certa edat no es poden evitar. El cos, la mort, l’experiència, la solitud ... però no ho volem fer des de la malenconia i la tristesa que sembla que hagi de rodejar la representació de la vellesa, sinó posant èmfasi en l'experiència i el sentit de l'humor que aquestes persones han anat acumulant al llarg dels anys". Expliquen a la web de Verkami, on busquen finançament per fer possible aquest audiovisual que es podrà veure a la web en format obert.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article