Les Jornades HepHIV2014 se celebren aquest any a Barcelona

Les jornades internacionals sobre hepatitis i VIH se centren en la detecció d'infeccions


El secretari de Salut Pública, Antoni Mateu, inaugurava aquesta setmana la trobada de referència en la lluita contra les hepatitis víriques i el VIH destacant la importància dels programes de detecció en què l’ASPCAT té un fort reconeixement.

Després d’haver passat per Brussel·les, Estocolm i Copenhaguen, ha arribat a Barcelona HepHIV 2014 Conference organitzada per la iniciativa HIV in Europe. Aquesta conferencia esdevé un lloc de trobada entre experts catalans i internacionals en hepatitis i VIH on poder discutir i intercanviar experiències per tal d’establir millores sanitàries enfront aquestes infeccions.
 
Les jornades internacionals HepHIV2014 Conference que se celebren a Barcelona entre el 5 i el 7 d'octubre representen tres dies de visió general sobre les millors iniciatives engegades per a millorar el cribratge i l’accés al tractament. Particularment, se centra en el diagnòstic i el tractament precoç. Antoni Mateu, secretari de Salut Pública, destacà el projecte pilot per a la implementació de la prova ràpida del VIH en atenció primària com a actuació prioritària dins del Pla interdepartamental de salut pública que s’ha posat en marxa recentment, i també valorà el paper del projecte DEVO de detecció del VIH a través del qual el 2013 es van diagnosticar gairebé el 20% de les infeccions.
 
La unitat de vigilància, prevenció i control de les ITS i el VIH i del CEEISCAT de l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) que té una llarga i reconeguda trajectòria en la detecció precoç del VIH en centres comunitaris a escala local, participa en la Conferència presentant 14 comunicacions: 7 mitjançant pòsters i 7 per mitjà orals.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article