Barcelona acull el XIII Congrés Internacional de Ciutats Educadores

El Social.cat cobrirà els principals actes, que tindran lloc entre el 13 i el 16 de novembre


En el marc de l'Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE), entitat formada l'any 1994 i que celebra ara el seu 20è aniversari, Barcelona presenta el XIII Congrés Internacional de Ciutats Educadores. Del 13 al 16 de novembre la ciutat acollirà representants de més de 470 ciutats de 36 països diferents amb el lema "una ciutat educadora és una ciutat que inclou". Arriba, doncs, per segona vegada a la ciutat però aquest cop incorporant la tecnologia.

Els objectius d'aquests tres dies seran construir relacions que generin models de conducta per aquestes ciutats , generar noves idees de bones pràctiques i situar la ciutat de Barcelona com un agent privilegiat i model de referència dins d'aquesta xarxa. Del Congrés sortira un text aprovat per l'assemblea organitzativa amb compromisos universals consensuats entre les ciutats participants.

Alguns dels actes previstos en aquest Congrés són, entre molts d'altres, la presentació del monogràfic "Ciutat, inclusió social i educació" (dijous a la 1 del migdia), el "Diàleg sobre Creativitat i Inclusió" (divendres a les 9 del matí) o diversos tallers d'experiències d'inclusió (dijous a les 3 de la tarda, divendres a les 11 del matí i dissabte a les 10 del matí). El Comitè Científic del Congrés ha explicat aquest matí en roda de premsa, que una de les parts més rellevants de les jornades són precisament les experiències d'inclusió. Se n'han triat 150 de 600 que es van presentar, seguint com a criteri que els seus eixos principals fossin la inclusió, la participació i la innovació i creativitat en el seu enfocament. En aquest sentit, el Comité ha destacat el cas del programa escola amiga de l'Obra Social de Sant Joan de Deu. 

El programa complet de la jornada el podreu trobar aquí. El Social.cat cobrirà els actes de dijous al matí i també els de divendres matí i tarda.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article