L'Institut Català de les Dones vol 'moure fixa' contra les discriminacions de gènere

La Generalitat ha impulsat una campanya institucional en motiu del 8 de març per a promoure l'equitat de gènere


En el marc de la commemoració el 8 de març del Dia Internacional de les Dones, l'Institut Català de les Dones (ICD), les quatre Diputacions, l’Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya, divulguen una campanya unitària institucional de sensibilització amb el missatge 'Tu mous fitxa. Catalunya per l’equitat de gènere'.

La iniciativa vol promoure, segons l'ICD, "a reflexió i la revisió individual al voltant del concepte equitat de gènere, ja sigui en l’àmbit professional com en les relacions familiars i personals. Aquesta presa de consciència individual ha de permetre actuar, moure fitxa, i protagonitzar una transformació que ens porti a una societat on el valor de la igualtat d’oportunitats entre homes i dones sigui una realitat efectiva".

L’equitat de gènere també es l’eix del contingut de la Declaració Institucional de l’Institut Català de les Dones del 8 de març del 2015, que serà llegida en els actes commemoratius que es faran en tot el territori. La Declaració reclama el reconeixment de les dones "com a subjectes socials i polítics" i demana "superar el model androcèntric" per reconèixer les aportacions de les dones en "totes les esferes polítiques, socials, econòmiques i culturals". "El progrés social no és possible sense les dones i, per tant, l’equitat de gènere és avui un horitzó imprescindible per poder aconseguir posicions d’autoritat femenina que permetin introduir l’expertesa de les dones en la gestió pública", diu també la Declaració.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article