Jovent i gent gran reclamen un sistema de pensions 'digne'

És una proposta del CJB, la FATEC i el CNJC que des de principis de mes treballen plegades


El Consell de la Joventut de Barcelona (CJB), la Federació d'Associacions de Gent Gran de Catalunya (FATEC) i el Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) van arribar a un acord a principis d'aquest mes d'octubre per poder treballar conjuntament. De moment, ja han impulsat una proposta per garantir un sistema de pensions que asseguri una jubilació "digna".

"L'edat no ens separa" és el títol del document que explica  el perquè d'aquest acord. "Comencem un projecte comú amb l'objectiu de teixir ponts i complicitats en aquelles temàtiques que afecten a la societat en el seu conjunt i que considerem que han de ser afrontades i resoltes de forma comuna", asseguren les tres entitats. Aquesta col·laboració intergeneracional consideren que ha de permetre "trobar noves solucions" als problemes que afecten als dos col·lectius, el juvenil i el de la gent gran.

"Partim de necessitats i moments de vida diferents però plantejar-nos conjuntament els reptes amplia la perspectiva així com els recursos i coneixements disponibles per afrontar-los", expliquen els signants de l'acord.

La iniciativa per aconseguir un sistema de pensions més "digne" rau, segons aquestes entitats, davant la necessitat d'abordar aquest problema "amb forts vincles amb l'atur i la precarietat laboral que afecten especialment les persones joves i que massa sovint és interpretada com una font de tensions i no com una estructura social cooperativa".

D'altra banda, asseguren que aquest treball conjunt permetrà teixir nous vincles i ponts de comunicació dins la ciutadania i facilitarà la col·laboració entre generacions.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article