La sociòloga Marina Subirats rep el Premi ASPÀSIA 2016

Ha estat guardonada per la seva implicació en la defensa de la igualtat de gènere i pel compromís amb els drets de les dones


La Xarxa DDiPAS i l'Observatori del Tercer Sector van atorgar ahir el Premi ASPÀSIA 2016 en defensa de l’equitat de gènere a la sociòloga Marina Subirats, en el marc de la quarta jornada DDiPAS que es va celebrar a Barcelona. Aquest guardó va ser un reconeixement al seu compromís amb els drets de les dones des de la política, la investigació i l’acció social.
 

Subirats, nascuda a Barcelona el 1943, té una llarga trajectòria personal i professional. És catedràtica emèrita de sociologia a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i està especialitzada en educació i dones. D’entre les majors fites en el món professional, en destaquen la introducció de la perspectiva feminista en les ciències socials, el seu discurs sobre coeducació i el seu compromís amb el feminisme de base.

Per altra banda, la sociòloga ha creat forts lligams entre la pràctica educativa i l’acció social i ha treballat per la igualtat de gènere essent directora de l’Institut de la Dona, regidora d’Educació a l’Ajuntament de Barcelona i membre del Consell Escolar estatal.

Aquesta és la quarta edició de la Jornada de reconeixement que organitza la xarxa de Dones Directives i Professionals de l’Acció Social (DDiPAS), enguany sota el lema “Temps i tercer sector: construïm entitats sostenibles i eficaces”.

El jurat del Premi ASPÀSIA 2016, format per Teresa Crespo (presidenta d’ECAS), Núria Carrera (degana del Col·legi de Treball Social), Fatima Ahmed (guanyadora del Premi ASPÀSIA 2015), Francesc Mateu (director d’Oxfam-Intermón de Catalunya), Laia Serra (Associació de Dones Periodistes de Catalunya) i representants de la xarxa DDiPAS i de l’Observatori del Tercer Sector, també va recordar a Victorie Ingabire, activista ruandesa actualment empresonada per la seva defensa dels drets democràtics i els drets de les dones a Ruanda.
 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article