Tret de sortida a la segona edició de la campanya 'Cap nen sense bigoti'

Es preveu recollir 800.000 litres de llet per a més de 350.000 infants en situació de vulnerabilitat


A Catalunya, més de 235.000 persones són ateses pels bancs d'aliments. D'aquestes, més de 41.000 són nens d'entre 1 i 16 anys, que tenen dificultats per accedir al consum d'aliments bàsics com ara la llet. Davant d'aquesta problemàtica, l'Obra Social “la Caixa” i el Banc dels Aliments han iniciat la segona edició de la campanya de recollida de llet 'Cap nen sense bigoti'.

Des d'avui, 9 de maig, fins al 20 d'abril, les entitats organitzadores preveuen recollir 800.000 litres de llet per a més de 350.000 famílies desafavorides. Així, s'han fixat un objectiu més alt que en la darrera edició, quan es van recollir 565.000 litres de llet a Catalunya i més d'un milió a tot Espanya.

Tothom qui estigui interessat en la causa, podrà col·laborar portant brics de llet a qualsevol de les 1.394 oficines de CaixaBank, als centres CaixaForum, a CosmoCaixa, al Palau Macaya i als centres de gent gran de l'Obra Social 'la Caixa'.

Paral·lelament, i fins al 15 de juliol, es podran fer donatius econòmics a través de: la pàgina web de la campanya, la pàgina de Microdonatius de “la Caixa”, caixers de CaixaBank, Línia Oberta, l'aplicació CaixaMòbil, canvi de Punts Estrella i SMS amb la paraula «LLET» al 28024.

Tota la recaptació que es fa en la gran recollida de llet, ja sigui econòmica o en litres de llet, es destina íntegrament als Bancs dels Aliments locals, de manera que amb els donatius serviran per ajudar els infants de l'entorn més proper al col·laborador. A més, per cada 10 litres de llet que es recullin, l’Obra Social “la Caixa” donarà 1 litre de llet addicional fins a un màxim de 100.000 litres.
Aquesta iniciativa se suma a la campanya 'La fam no fa vacances', promoguda pel Banc dels Aliments, i que va presentar el passat 15 d'abril.

La llet, aliment fonamental i insubstituïble en una dieta equilibrada

La llet és un dels productes més sol·licitats per les entitats socials que atenen els col·lectius en risc d'exclusió. L'any passat, els bancs dels aliments van distribuir 4,39 milions de litres de llet, però encara no s'aconsegueix cobrir la demanda existent.

Es tracta d'un aliment que conté una font important de proteïnes, energia, greixos, minerals i vitamines i té un paper fonamental en el creixement i el desenvolupament dels infants perquè es tracta d'un aliment insubstituïble. L'Organització de les Nacions Unides per a l'Alimentació i l'Agricultura (FAO) assenyala que un got de llet aporta el 21% de les proteïnes i el 8% de calories i nutrients que necessita diàriament un menor de 5 anys.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article